Тернополян закликають поділитися книжкою з бійцями (ВІДЕО)

Опубліковано:
21 Лютого, 2015

Тернополян закликають поділитися книжкою з бійцями. Представники місцевого духовенства просять долучитися до акції збору літератури для наших військових. Кажуть, духовна підтримка є не менш потрібною.

 

За ініціативи Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, у місті влаштували акцію збору книг для бійців на Сході. Наразі мають близько 50 найменувань. Їх вже найближчим часом доставить бійцям у херсонський госпіталь єпархіальний військовий капелан В’ячеслав Кізілов.

 

ІРИНА СКОРОБОГАТА, координатор акції:

«Ідея така з’явилася у великій мірі через розповіді нашого єпархіального капелана, отця В’ячеслава. Він неодноразово бував у зоні АТО і неодноразово спілкувався з бійцями, які там перебувають зараз, із постраждалими молодими хлопцями, які повертаються уже із зони боїв. Що таки людина, коли лежить в лікарні потребує і якоїсь духовної віднови, і час побути сам-на-сам із собою чи сам-на-сам з книжкою. Іноді це потрібно, така моральна емоційна підтримка у вигляді літератури».

 

Координатор акції каже, підійдуть книжки на різноманітну тематику. Головне, аби таким чином, воїни мали альтернативу щоденним картинам бойових дій.

 

ІРИНА СКОРОБОГАТА, координатор акції:

«Закликаємо всіх, хто може, художня література, релігійна література, історична література. Якогось такого релігійного, патріотичного, історичного спрямування якраз от вітається».

 

Відправлятимуть літературу по мірі поступлення. А всі охочі передати свою книжку бійцеві, можуть зробити це з понеділка по п’ятницю в Управлінні Тернопільської єпархії Української Православної Церкви, що на вул. Федьковича, 14.

 



 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ірина скоробогата, #книга, #нестора, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ КП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: