Тернопільському податківцю-хабарнику “світить” до 10 років в’язниці

Опубліковано:
3 Лютого, 2015

В рамках боротьби з корупцією в податкових та митних підрозділах Головного управління ДФС у Тернопільській області співробітниками Управління Служби безпеки України в Тернопільській області спільно з підрозділом власної безпеки Головного управління ДФС у Тернопільській області 2 лютого затримано ревізора-інспектора Тернопільської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області, який отримав від посадових осіб одного із суб’єктів господарської діяльності м. Тернополя 20 тис. грн неправомірної вигоди за сприяння у зменшенні суми донарахувань по акту документальної позапланової виїзної перевірки. Досудове слідство проводить прокуратура Тернопільської області.


Даний прикрий інцидент став приводом для проведення брифінгу начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата та в.о. начальника відділу власної безпеки ГУ ДФС у Тернопільській області Павла Волоського.

 

«Хочу зазначити, що ми не просто констатуємо факт затримання, нами ведеться постійна робота щодо викорінення корупції серед працівників державної фіскальної служби. Головне управління ДФС у Тернопільській області звертає увагу на усі повідомлення щодо дій та поведінки працівників територіальних підрозділів, несумісних з вимогами загальних правил поведінки державного службовця як при виконанні службових обов’язків, так і в позаслужбовий час,», – зазначив у своєму виступі перед журналістами Ігор Комендат.

 

Санкція ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

Як повідомив в.о. начальника відділу власної безпеки ГУ ДФС у Тернопільській області Павло Волоський, підрозділом власної безпеки відомства здійснюється постійний контроль за діяльністю працівників під час виконання службових обов’язків, встановлюються особи, схильні до вчинення протиправних дій та вживаються заходи щодо відсторонення потенційних порушників від виконання службових обов’язків. «Підрозділом впродовж минулого року проведено 61 перевірку правомірності дій працівників під час виконання ними функцій держави, які після проведення перевірки, в порядку ст.214 КПК України, направлені до органів прокуратури для вирішення питання відповідно до вимог діючого законодавства. За результатами проведеної роботи шість осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 4 осіб звільнено із займаних посад» – розповів Павло Романович.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податкова, #тернопіль, #тернопільські новини, #хабар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: