Тернопільські школярі вчилися робити зірки… із сірників

Опубліковано:
23 Листопада, 2014

Чимало тернополян знайомі з творчістю Мар’яна Вархоліка. Про нього розповідало не одне місцеве видання. І «Свобода» – у тому числі. А ще хлопець часто їздить по школах і проводить цікаві майстер-класи – вчить створювати зі звичайних сірників неймовірні шедеври.


Цього разу все відбувалось у приміщенні Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Мар’ян вчив дітей школи №24. На сірниковий майстер-клас завітали і Володимир Сушко, директор Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, Василь Кармазин, начальник міського управління культури та мистецтв, інші. Всі з захопленням спостерігали, як тернопільський сірникар знаходив із дітьми спільну мову, як через його корисні, іноді дотепні, а головне – дієві поради у дитячих руках народжувались справжні шедеври.

 

Найнепосидючіші діти, затамувавши подих, виконували таку складну роботу. Результат вразив усіх.

 

Зрештою гості майстер-класу вирішили з допомогою Мар’яна Вархоліка провести низку подібних майстер-класів по школах, зробити ярмарок цих робіт, а виручені кошти передати на потреби військовим у зону АТО. Діти, котрі були присутні на цьому заході, радо сприйняли цю пропозицію та пообіцяли приєднатися до акції.

 

Зоряна ДЕРКАЧ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зірка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сірники, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: