Тернопільські міліціонери затримали подружжя, яке обкрадало дачі поблизу обласного центру (ФОТО, ВІДЕО)

Співробітники Тернопільського райвідділу внутрішніх справ за підозрою у вчиненні крадіжок затримали цивільне подружжя тернополян. Чоловік та жінка за одну ніч погосподарювали у декількох дачних будинках. Проте скористатися чужим майном їм завадили правоохоронці.

 

 

Як розповів слідчий Тернопільського райвідділу міліції Олексій Єлков, під час проведення відпрацювання у нічний час поблизу села Петриків правоохоронці помітили пару, яка несла сумки, доверху набиті всіляким крамом. Побачивши міліціонерів, незнайомці почали помітно нервувати. І, як з’ясувалося, небезпідставно – вони саме поверталися з вилазки та ще й з краденими речами.

 

Міліціонери встановили, що підозрювані скоїли крадіжки з двох дачних будинків, що в селі Петриків. Невдовзі правоохоронці розшукали власників садиб, в яких побували злодії. Потерпілі були неабияк здивовані і навіть не могли подумати, що хтось може спокуситися на їхнє майно, адже нічого цінного на дачах не зберігали. Та знайшлися ласі навіть на такий дріб’язок.

 

Причетними до крадіжок виявилися двоє співмешканців тернополян. 37-річна жінка та на п’ять років молодший за неї чоловік протиправним займаються не вперше. Раніше обоє притягувалися до кримінальної відповідальності.

 

 

 

Об’єктом своїх злочинних посягань подружжя невипадково обрало дачі. Знали, що власники взимку навідуються туди рідко, а поживитися завжди знайдеться чим. Вночі вирушили на справу, прихопивши металеву фомку. До одного з будинків проникли, відваживши металопластикове вікно, до іншого – пошкодивши вхідні двері.  Винесли усе, що мало бодай якусь ціну: електроприлади, будівельні, електроінструменти, світильники, насоси, кавоварку, каструлі, лотки, металевий візок. Потерпілі оцінили збитки у одному випадку у дві тисячі гривень, у іншому – понад півтори тисячі.

 

Проте продати чуже майно, як планували, співмешканцям не вдалося. Міліціонери вилучили у них  крадені речі та після проведення слідчих дій повернуть власникам.

Щодо горе-крадіїв відкрито кримінальне провадження. Їм інкримінують частину 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

Наразі підозрювані, згідно статті 208 КПК, затримані. Триває досудове розслідування.  

 

 

   

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: СЗГ УМВС України в Тернопільській області  

Коментарі