Тернопільські комунальники хизуються новими технологіями

Опубліковано:
13 Грудня, 2014

Дороги та тротуари в місті для безпечного проїзду і проходу у Тернополі посипають ще до початку випадання снігу. Комунальні служби розпочинають роботу приблизно за дві години до опадів. В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради, зазначають, що це нова технологія, яку запровадили цього року.

 

– Зважаючи на прогнози метеорологів, з якими ми тісно співпрацюємо, техніка починає роботу на вулицях міста ще до настання опадів, – розповів Олег Соколовський, заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради. – Технології, які використовуємо для прибирання, залежать від ряду обставин, зокрема, ширини дороги. З вузьких доріг сніг зчищаємо з формуванням природнього снігового колесовідбою, широкі дороги на чотири смуги – посипаємо спеціальною концентрованою соляною сумішшю, яка розчиняє сніг. Тротуари, де це можливо, прибираємо за допомогою техніки, всі інші – вручну. Потім двірники роззосереджують сніг, щоб не утворювалися снігові вали, які довго топляться. Вивозити снігові вали на даний час будуть лише з Театрального майдану, з майдану Волі та з дуже вузьких вуличок, щоб розширити прохід.

 

Не всюди сніг прибирають вчасно, тому тернополяни скаржаться в управління на погану роботу. Зокрема, зауваження надходили з Нового світу та з мікрорайону Кутківці. Вирішити проблеми, на які скаржаться тернополяни в управлінні намагаються в той же день коли вони надійшли. Зі свого боку комунальники просять їх також зрозуміти, адже вкрай важко очистити все місто від снігу одночасно.

 

Ольга Трач

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зима, #комунальники, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #трач
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: