Тернопільські активісти принесли під стіни прокуратури золотий унітаз (ФОТО)

Опубліковано:
26 Грудня, 2014

23 грудня представники Правого сектору та Самооборони майдану Тернопільщини пікетували обласну прокуратуру. Як зазначили активісти акція протесту викликана бездіяльністю обласного прокурора та його заступників у справах, що зачіпають інтереси чиновників вище середньої ланки.


Люди переконані, що з часу Революції Гідності прокуратура не змінилася, продовжується розкрадання надр, розслідування справ ведуть не об’єктивно. Відтак, щоб нагадати вимоги майдану, активісти  принесли шини, золотий унітаз і коктейлі Молотова.

 

«Працівники прокуратури не виконують своїх обов’язків.  Ми, як представник громадськості, прийшли вчергове нагадати, що вони повинні самі розпочати той процес, який люди вимагали минулого року, адже вдруге так толерантно себе поводити громада не буде.

 

Щоб освіжити пам’ять про озвучені вимоги майдану ми принесли  невеличкий подарунок до Новорічних свят. Це символ режиму Януковича, сьогодні «золотий трон» для  послідовника справи «баті», – зазначив лідер Правого Сектору в Тернопільській області Василь Лабайчук.

 

 

P1220463
P1220484
P1220460
P1220449
P1220452
 
Активісти чекали голову обласної прокуратори, щоб задати йому ряд питань. Проте той запросив усім зайти до зали засідань. Але вже у приміщенні прокуратури без сутичок не обійшлося. Активістів, які прийшли у балаклавах відмовились пропускати, тому розмова все ж відбулась на вулиці. Не довго спілкуючись, обласний прокурор Юрій Гулкевич попросив всі вимоги активістів передати йому у письмовому вигляді.

 

Окрім звернення до обласного керівника прокуратури, активісти підготували подібне до генерального прокурора України Віталія Яреми, оскільки його роботою теж не задоволені.

 

«Ми підготував звернення до генерального прокурора Яреми та до прокурора тернопільської області Гулкевича. Наша звернення стосується трьох кримінальних справ, які набули розголосу і є суспільно значимими для міста та області.

 

Перша справа має стосунок до організації  ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс».  Проти цього підприємства зараз ведеться кримінальна справа, проте вона «глушиться» у стінах прокуратури.

Друга справа – по начальнику  інспекції захисту прав споживачів у Тернопільській області Олегу Федорціву. Його разом з заступником було взято на хабарі.

 

Третя – має стосунок до  голови реєстраційної служби Ярослава Пікуля. Його поседеника було взято на хабарі у сумі 42 тисячі гривень. Є задокументовані факти, які вже знаходяться в прокуратурі. Проте через особисті зв’язки цю справу кришують. Тобто замість кримінального покарання голові реєстраційної служби  хочуть виписати лише штраф», – зазначив голова Самооборони Майдану Тернопілля Іван Ковалик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ковалик, #лабайчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #правий сектор, #прокуратура, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: