Тернопільська студентка стала живою легендою в зоні АТО

Опубліковано:
28 Грудня, 2014

Шестикурсниця Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Іванка Чобанюк завдяки своїй відважності і вболіванню за життя кожної людини стала живою легендою у зоні АТО.

 

Лікар-волонтер Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», який базується в Пісках, Роман Замрій розповів, що «дівчина фактично є командиром серед лікарів-волонтерів у цьому підрозділі. Вона єдина змогла налагодити роботу групи таким чином, що не було втрачено жодного життя під час перевезення поранених з місця бойових дій до госпіталів. Випадки були доволі важкі, декого з бійців потрібно було вчасно довезти до реанімації. Ми дуже вдячні їй за таку віддану роботу». Інформує прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Роман Замрій додав, що нещодавно у новинах в центральних ЗМІ розповіли про трагічну гуманітарну ситуацію в Пісках, внаслідок якої один літній чоловік мало не вмер з голоду. «Так ось цього чоловіка знайшла наша Іванка. Вона возила йому медикаменти і їжу. У новинах, правда, повідомили, що під опіку взяли українські військові. Якраз Іванка і її група цим займалися. Сюди фактично не їздять машини для доставки продуктів і місцеве населення допомогу отримує від нас.Ми ділимося усім, що передає нам волонтерський корпус. У Пісках проживає приблизно 120 осіб місцевого населення», – зазначив пан Роман.

 

Ще один важливий штрих до портрету студентки Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського – вона одна з небагатьох волонтерів, яка витягує поранених під мінометним обстрілом. Їй, як майбутньому лікарю, важливе кожне життя. Іванна прекрасно розуміє, що часто вчасно використана секунда є дорожчою за золото.

 

Бажаємо нашій студентці успішно скласти сесію і продовжувати з гідністю нести високе звання лікаря.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студентка, #тернопіль, #тернопільські новини, #чобанюк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: