Тернопільського мільярдера можуть передати американському ФБР вже через півтори місяці

Опубліковано:
9 Березня, 2015

Справу про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа в США віденський суд може розглянути вже 30 квітня. Того ж дня планують також винести рішення про подальшу долю бізнесмена.


Як повідомляє австрійське видання Kurier, Фірташ був затриманий поліцейськими в австрійській столиці за запитом американського Федерального бюро розслідувань (ФБР) і поміщений в слідчий ізолятор 12 березня 2014 року . Проте вже через день суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу. Тоді була названа колосальна сума – 125 млн євро, але гроші таки знайшлися і 21 березня олігарх був випущений під домашній арешт, де чекає на рішення суду. З-під варти його визволили, завдяки коштам, що надійшли з РФ.

 

Ордер на арешт олігарха з тернопільським корінням був виданий окружним судом американського штату Іллінойс ще влітку 2013 року. На початку квітня в США йому пред’явили звинувачення в дачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії. За даними слідства, Фірташ вів переговори з індійськими чиновниками і віддавав розпорядження про виділення їм коштів в обмін на преференції у наданні дозвільних документів.

 

Також у розслідуванні агентства Reuters йдеться про те, що Фірташ зміг придбати за пільговою ціною понад 20 млрд куб. м газу і отримати кредитів на $11 млрд завдяки підтримці президента Росії Володимира Путіна. Відомо також, що Фірташ купував у “Газпрому” газ за ціною $249 за 1000 кубометрів, тоді як НАК “Нафтогаз” купував його за $412.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дмитро фірташ, #екстрадиція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: