Тернопільським студентам показали чудотворні ікони (ФОТО)

Опубліковано:
21 Березня, 2015

 

17 березня 2015 року у виставковій залі Тернопільського  національного економічного  університету відбулося урочисте відкриття виставки «Ікона в українській родині»,  яке мало місце у рамках ІІІ фестивалю духовної творчості «Дорога до істини».
Студенти, викладачі та гості мали можливість переглянути репродукції чудотворних та історичних ікон Тернопільщини, художній доробок Миколи Миколайовича Гілевського (Нікаса Почаївського), творчі роботи працівників та студентів університету, а також ікони, виконані студентами ВНЗ міста Тернополя. 
 
На запрошення керівництва навчального закладу участь у відкритті виставки взяв архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький Нестор разом із секретарем єпархії прот.Олексієм Головацьким. 
 
Владика Нестор звернувся до присутніх із настановою та побажанням: «Шановні професори, викладачі, дорогі студенти, браття і сестри. Кожен із нас у своєму житті, будучи християнином неодноразово бачив ікони, молився перед ними. «Ікона» з грецької мови перекладається як «образ». Це образ, зображення того, хто для нас важливий, дорогий, близький. Ікона є тим образом, який вказує нам на той зразок, який ми повинні наслідувати, приклад життя, який ми повинні вести, щоб виконати Закон Божий. 
 
Сьогодні у дні Святого Великого Посту виставка ікон дуже важлива тим, що ми доторкаємося не лише до прекрасних зображень, а й до частинки душі, яку кожен іконописець вклав у цю ікону. Ікони допомагають нам зрозуміти велику любов Божу до нас, промисел Божий, який турбується про нас, веде нас у нашому земному житті і благословляє на добрі звершення. 
 
Нехай кожен із нас сьогодні споглядаючи на ці ікони стає ближчим до Бога, виправляє всі свої помилки, життєві негаразди. Нехай всемилосердний Господь веде нас до цього істинного зразка для наслідування, до справжнього християнського ідеалу. Нехай кожен із нас пройшовши ці дні нашого земного життя досягнув Царства Небесного. Нехай благословення Боже перебуває з усіма вами. Слава Ісусу Христу», поблагословив усіх владика Нестор.
 
Ірина Скоробогата
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ КП, #чудотворна ікона
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: