Тернопільська лікарня отримала черговий транш гуманітарного вантажу

Опубліковано:
2 Січня, 2016

30 багатофункціональних ліжок та спеціальні до них медичні матраци, а ще – приліжкові тумбочки, крісла для відпочинку, покривала та інші додаткові необхідні медичні інвертар та засоби.

 

Даний транш гуманітарного вантажу з Франції вчергове посприяла отримати компанія «Мрія Агрохолдинг», яка, власне допомогла розмитнити та транспортувати вантаж прямісінько до хірургічного корпусу №4 КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня».

 

Уможливили увесь процес, власне, департамент охорони здоров’я, який виступив ініціатором отримання потрібного вантажу та – безпосередньо – благодійний фонд «Міжнародна асоціація підтримки України».

 

До наданої Тернопільській обласній лікарні допомоги входить: пересувний рентгенівський апарат, операційний стіл, рентген-проникна каталка, чотири масажних столи, гідромасажна ванна, тридцять багатофункціональних ліжок, спеціальні медичні матраци, приліжкові тумбочки, крісла для відпочинку, покривала та інший необхідний медінвентар та медзасоби.

 

«Зараз діє багато програм, спрямованих на допомогу медичним закладам, – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. – Це допомога переважно з Франції, Німеччини. Однак є проблема доставки цього вантажу. В даному випадку агрохолдинг “Мрія” взяв на себе це зобов`язання доставки допомоги для нашої лікарні. Загалом, ціна одного багатофункціонального ліжка – понад тисячу євро. Для обласного бюджету це непідйомні ціни. Тому це наша маленька лепта, щоб покращити умови перебування пацієнтів у медичному закладі».

 

За словами операційного директора Благодійного фонду «Міжнародна Асоціація підтримки України» Тараса Дурбака: «За майже два роки нашої діяльності понад сотні медичних закладів країни отримали медичну гуманітарну допомогу медичного обладнання та інших необхідних медзасобів для лікування та реабілітації поранених військових зони АТО. Завдяки нашій співпраці, у Тернопільській обласній лікарні будуть обладнані спеціальні палати для воїнів АТО, де вони зможуть отримати необхідну медичну допомогу».

 

Про те, що компанія «Мрія Агрохолдинг» проводить активну соціальну політику в різних напрямках, у тому числі, постійно підтримує оновлення та забезпечення медичної сфери» розповів регіональним ЗМІ керівник соціально-інвестиційного відділу даної компанії Василь Мартюк.

— Ми не вперше реалізовуємо подібні проекти в рамках підписаної угоди про співпрацю між благодійною організацією «Міжнародна асоціація підтримки України» та компанією «Мрія Агрохолдинг» – продовжив він. Аналогічні ініціативи мали своє продовження в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій та Хмельницькій областях.

 

Як запевнив Василь Мартюк, забезпечення обладнанням не лише обласних закладів, а й районних, яке використовуватимуть для надання меддопомоги громадянам, зокрема і для реабілітації бійців, – і надалі триватиме.
Висловивши бажання і надалі тісно та плідно співпрацювати з фондом та компанією головний лікар КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня» Василь Бліхар у своєму коментарі зазначив, що «отримане обладнання одразу ж використовуватиметься в операційному блоці, в хірургічному та ортопедично-травматологічному відділеннях мед закладу».

 

Між іншим, багатофункціональні ліжка уже були в експлуатації 5 років. Проте і вигляд, і функціональність їх стовідсотково збережені.

 

Реалізацію таких справ лише вітає керівництво медицини області. Так, під час передачі гуманітарного вантажу директор департаменту охорони здоров’я Володимир Богайчук висловив вдячність усім представникам фонду та компанії у підтримці забезпечення необхідним обладнанням лікувально-профілактичних установ.

 

Світлана Гуменна

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: