Тернопіль очима одесита Павла Варениці, фронтмена гурту Еполетс

Опубліковано:
9 Липня, 2016

Мало хто знає, але саме Тернопіль став одним з визначних переломних моментів у творчості популярного українсьго гурта Еполетс. Саме тут, 4 роки назад, надихнувшись атмосферою міста та виступивши на фестивалі Файне місто, хлопці вирішили писати пісні українською мовою. Про те, що саме вплинуло на таке рішення нижче у статті.

 
 
“Для того, щоб дійсно зрозуміти Тернопіль, його неповторність та важливість, я розповім про 5 своїх улюблених мість у цьому місті” – говорить фронтмен гурту Павло.
 
 
1. Театральний майдан
Так сталось, що саме Тернопіль ми відвідали першим містом із західної України. Всі наші друзі розповідали про характерну рису таких міст – вузенькі вулички, бруківку, камерну атмосферу. Але ми зустріли зовсім інше, ми зустріли широкий майдан, на якому легко дихалось та мріялось. Лише згодом ми дізнались, що саме на цьому майдані вперше було піднято україський прапор та освячено його, проте ця подія відклала свій відбиток і на сучасний настрій місця.
 
 
2. Набережна тернопільского моря
Ну погодьтесь: море, прогулянкові катери, пляж – це просто не має шансів не потрапити прямісенько в серце одесита, а до того ж і колишнього моряка. Ще хочеться додати про парк з абстрактними фігурами, які дають волю фантазії та мріям. Чудове місце!
 
 
3. Коза Бар
А тепер поговоримо про рокерську натуру і Тернопіль. Куди ж тут без Коза Бар, місця, де сучасні українські молоді рок гурти грають та підіймаються на новий рівень. Мабуть кожен, хто зараз грає рок музику виступав тут і має свої теплі відчуття до майданчика.
 
 
4. Бункермуз
І хоч назва вперше здавалась мені досить “законсервованою” – виявилось все навпаки. Галерея, бар та музичний майданчик – ось такий він бункермуз. На мій поглад, це дуже круто, коли навіть у відносно невеликих містах виникають такі культурні осередки, що сімливо можуть ввійти не лише в історію України, а і набагато глибше. 
 
 
5. Ресторан Ковчег
Це може здатись дивним, що музикант пише про ресторан, але ж він крутий. Можливо мене, як моряка манить його форма корабля, а можливо те, що тут досить солідна самогонна палітра. В будь-якому разі, всім нам іноді потрібен відпочинок, і в Тернополі я люблю проводити його тут.
 
 
Не скажу, що саме ці місця фінально вплинули на наше рішення співати українською, адже улюбленими вони ставали протягом 4-х років. Але те, що Тернопіль та його жителі змісили нас ворушитись та пишатись – це точно! – резюмує Павло Варениця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: