Тарас Юрик про 100 днів роботи парламенту

12.03.2015 12:21   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тарас Савчук

Минуло 100 днів роботи Верховної Ради XVIII скликання. Очікування, обіцянки, прогнози і плани на майбутнє. Про це ми поспілкувались з народним депутатом України від фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Тарасом Юриком.

 

- Ми маємо продуктивні результати, але ще є дуже багато з чим працювати, - розповідає нардеп.

Теперішня Верховна Рада – це проєвропейський парламент, здатний в стислі терміни забезпечити прийняття якісних законів і проведення системних реформ, це нові парламентські традиції демократичного прийняття рішень.  За цих сто днів було внесено на розгляд 771 проект законів, для порівняння ВР XVII скликання – 404, XVI – 383.

 

- Основні пріоритети роботи народних депутатів сьогодні це національна безпека і оборона, реформа судоустрою і боротьба з корупцією, фінансова стабілізація, дерегуляція та захист прав інвесторів і децентралізація влади. Відтак, тепер на РНБО покладені повноваження реагування на кризи, що загрожують і координування та контроль виконавчої влади у сфері безпеки. На Президента покладається обов’язок утворити військово-цивільні адміністрації, якщо місцеве самоврядування у районі проведення АТО не працює, - пояснює Тарас Юрик.

 

Для забезпечення права на справедливий суд було прийнято низку рішень, котрі цьому сприяють. Серед них прозорий конкурс на призначення суддів на будь-які посади, запровадженння інститутів суддівського досьє, відкриття інформації щодо суду, який розглядає справу, стадії її розвитку, місце і час засідань.

 

- Підвищено й вимоги до кандидатів на посаду суддів, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради юстиції. Важливим є впровадження права на дозвіл фото,- відео зйомки. Тепер в суді українцям надаватимуть повний доступ до всіх судових рішень,- пояснює нардеп.

 

Щодо проектів парламенту на найближчу перспективу Тарас Юрик виділяє роботу над пакетом економічних законів, спрямованих на стабілізацію ситуації і подолання кризи. Депутати також першочергово працюватимуть в напрямках боротьби з корупцією, національної безпеки і оборони, втілять наступні кроки для децентралізації, а також підвищуватимуть ефективність державного управління.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі