Тарас Пастух – кращий тернополянин

Опубліковано:
14 Квітня, 2015

До 24 квітня триватиме другий етап «Тернопільського народного праймеріз» – проекту «100 кращих тернополян-2015». Кожен мешканець Тернополя може проголосувати за будь-якого з поданих у списку земляків, але за одного і того самого — лише раз.

Аби знати, за кого голосувати, пропонуємо тернополянам ближче познайомитися з учасниками проекту, адже необхідно обрати найавторитетніших, найфаховіших, найпорядніших жителів міста.


Продовжуємо знайомство з претендентами на місце в списку кращих тернополян – Тарас Пастух, активний громадський діяч, учасник АТО, доброволець-фронтовик, депутат Верховної Ради України від Тернополя.

 

–  Маєш можливість розповісти про себе громаді міста. Про що сказав б насамперед?

– По-перше, користуючись нагодою, хотів би ще раз подякувати громаді, яка повірила в мене та мою команду і довірила представляти інтереси тернополян у Парламенті. Проте, хочу запевнити, що я і надалі залишуся тернополянином, адже тут проживають мої батьки, сім’я, рідні та друзі, а саме місто завжди залишатиметься для мене містом мого дитинства.

Як народний депутат, розумію, що допомогти всім у всьому неможливо, але допомогти громаді розвиватися, допомогти владі бути лобістом інтересів тернополян в Києві, це реально і в цьому я вбачаю свою місію як народного обранця.

 

– Як сприйняв повідомлення про те, що став учасником проекту «100 кращих тернополян». Яке ставлення до проекту загалом?

– Проект є новим і таким, що претендує на об’єктивність. Адже організатори просять лише одне – проголосувати за тих, кому ти довіряєш. В слові «довіра» є такі позитивні людські риси, як порядність, професіоналізм, чесність, шляхетність і тому для мене честь бути серед всіх, хто потрапив у другий тур.

Я дізнався про проект, будучи на Сході України, на передовій, і вже пізніше побачив, що в другий тур потрапило багато військових, волонтерів, громадських активістів. Переконаний, що громаді не буде соромно за тих, хто увійде в сотню кращих.

 

– Якою бачиш участь обраних громадою тернополян у житті міста? Що, на твою думку, потребує першочергових змін, які проблеми найнагальніші?

– Як казали класики, якщо хочеш щось змінити, починати треба з себе. Це проект, який має на меті змінити еліти нашого міста. Тому кожен, кого громада підтримає, повинен не боятися брати на себе відповідальність за позитивні зміни в суспільстві, які він може ініціювати серед свого оточення. Найперше, ми повинні змінити своє ставлення до проблем: їх за нас самих ніхто не вирішить. Це стосується від того, щоб папірець викинути в урну, а не повз неї і до того, щоб усвідомлено прийняти рішення захищати свою державу у цій неоголошеній війні. Проблем в Тернополі вистачає, але ще не було таких, які би громада гуртом не змогла вирішити. Тому – до праці. І доводити, що ти кращий треба конкретними справами, а не шукати визнання пустими балачками.

 

Розмовляв Тарас Савчук.

 

 

Нагадаємо, що другий етап, власне голосування за поданих кандидатів, триває з 24 березня по 24 квітня 2015 року. Проголосувати можна письмово (заповнивши відповідний бюлетень у вуличних волонтерів), телефоном (зателефонувавши або надіславши sms) та на Інтернет-сайті. Голос можна віддати кільком кандидатам одночасно, але за одного і того ж кандидата – лише один раз.


4 травня заплановано оприлюднення результатів праймеріз – рейтинг «ТОП100» жителів міста, котрі користуються найбільшою підтримкою громади.

 

Сайт проекту – top100.te.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тарас пастух, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: