Тарас Демкура пишається тим, що є українцем і вносить свою частку в майбутнє поколінь

Опубліковано:
23 Квітня, 2015

До 24 квітня триватиме другий етап «Тернопільського народного праймеріз» – проекту «100 кращих тернополян-2015». Кожен мешканець Тернополя може проголосувати за будь-якого з поданих у списку земляків, але за одного і того самого — лише раз.

Аби знати, за кого голосувати, пропонуємо тернополянам ближче познайомитися з учасниками проекту, адже необхідно обрати найавторитетніших, найфаховіших, найпорядніших жителів міста.

Продовжуємо знайомство з претендентами на місце в списку кращих тернополян – Тарас Демкура, успішний бізнесмен, хороший управлінець, щирий меценат. А віднедавна ще й радник голови Тернопільської ОДА.

– Маєте можливість розповісти про себе громаді міста. Про що сказали б насамперед?

– Народився в невеличкому селі Чортківського району. Для мене батьки були прикладом в усьому. За що б вони не бралися, ставилися до своєї справи відповідально і завжди доводили розпочате до завершення. Батьки любили свою справу, любили людей, завжди були чесними та відвертими у стосунках з оточуючими. Вони мали свою чітку життєву позицію. Наприклад, батько казав, що ми, а нас в сім’ї було четверо дітей, маємо завжди бути разом, пишатися своєю родиною та намагатися кожен день прожити якомога краще. Тому сьогодні стараюся бути прикладом для свого сина, який дивиться на нас, наші вчинки. Хочу сказати, що я пишаюся ним!

Уж 25 років поряд зі мною чудова жінка – дружина Ірина. Як і в кожній нормальній сім’ї у нас бувають різне бачення, думки, конфлікти, але ми навчилися поважати один одного, цінувати думку один одного. Когось в дорослому віці важко змінити, краще змінити своє ставлення до певної ситуації. Якщо раніше ми могли через якийсь конфлікт не розмовляти упродовж трьох днів. Тоді я міг сказати: «Іро, якщо я згоджуюся з твоєю думкою, то ми будемо обоє неправі!” Тепер я перший прошу вибачення.

Пишаємося тим, що вже 18 років активно співпрацюємо з компанією «Амвей», яка дала можливість нам реалізувати себе в Україні і розбудовувати бізнес у всьому світі, репрезентуючи за кордоном нашу країну.

За професією ми вчителі і, мабуть, вчителями залишимося на все життя. Наш девіз – «під лежачий камінь вода не тече». Зараз, як ніколи потрібно працювати над собою, розвиватися, підвищувати свій інтелектуальний рівень, щоб ставати кращим щодня. Нічого в країні не зміниться, якщо ми не будемо змінюватися. Прокидаючись вранці, я завжди очікую, що новий день принесе нові цікаві знайомства, що цього дня буде можливість зробити декілька хороших справ, і з жалем лягаю спати, оскільки вісім годин пройдуть дарма… Так шкода, що третину життя ми спимо!

– Як сприйняли повідомлення про те, що стали учасниками проекту «100 кращих тернополян»? Ваше ставлення до проекту загалом.

– Був приємно здивований, коли побачив своє фото і прізвище в проекті «100 кращих тернополян». В цілому, ідея хороша, адже дає громадянам право вибору, але лиш би тут не було політичної складової, особливо напередодні місцевих виборів. Завжди тримався осторонь політичних партій і досі вважаю, що для того, аби робити хороші справи для людей та для міста, потрібне бажання. Найкраща партія для мене – бути українцем і не тільки на словах, а й на ділі. Не потрібно чекати, щоби хтось побілив під’їзд, а потрібно купити літру фарби та разом з сусідами організувати толоку в під’їзді і в дворі свого будинку. Країна зміниться тоді, коли ми змінимо свою свідомість і своє ставлення.

Нам всім треба брати відповідальність в усьому на себе.

–  Якою бачите участь обраних громадою тернополян у житті міста? Що, на вашу думку, потребує першочергових змін, які проблеми найнагальніші?

– Після призначення Президентом України Степана Барни головою Тернопільської облдержадміністрації, я, не вагаючись, погодився на пропозицію стати його радником. Хто би зараз не був при владі, все залежить від того, яку команду збере. Оскільки в нашому місті та в області є багато висококваліфікованих спеціалістів в різних напрямках економіки, потрібно скористатися їхнім багаторічним практичним досвідом та знаннями. І було би добре, якби вони самі зголосилися допомогти своїми порадами.

Також нещодавно я став віце-президентом Міжнародної торгової палати (ICC UKRAINE), оскільки побачив, що ми можемо одержати великі преференції від співпраці з цією авторитетною, сторічною, торговою організацією, яка має представництва в більш, як 100 країнах світу.

Тому закликаю підприємців до співпраці, оскільки від нашої з вами життєвої та професійної позиції залежить процвітання нашого краю. Від того, як ми будемо працювати, розвиватися, створювати нові робочі місця, наповнювати бюджет, буде залежати заробітна платня, пенсії, дороги, інфраструктура нашого краю.

Наша торгова палата проводить багато інвестиційних форумів, на які ми запрошуємо ведучих спеціалістів різних галузей діяльності, даємо площадку для пошуку інвесторів та пошуку нових ринків збуту. Потрібно трансформувати свій бізнес до нових умов його ведення. Ми маємо іти в Європу не з протягнутою рукою, а як високоінтелектуальна, висококультурна нація з багатотисячною історією.

Кожен із нас має пишатися тим, що є українцем і робити все для того, щоб внести свою частку в майбутнє наших поколінь.

Нагадаємо, що другий етап, власне голосування за поданих кандидатів, триває з 24 березня по 24 квітня 2015 року. Проголосувати можна письмово (заповнивши відповідний бюлетень у вуличних волонтерів), телефоном (зателефонувавши або надіславши sms) та на Інтернет-сайті. Голос можна віддати кільком кандидатам одночасно, але за одного і того ж кандидата – лише один раз.

4 травня заплановано оприлюднення результатів праймеріз – рейтинг «ТОП100» жителів міста, котрі користуються найбільшою підтримкою громади.

Сайт проекту – http://top100.te.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Тарас Демкура, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: