Тарас Демкура: «Під лежачий камінь вода не тече»

Опубліковано:
9 Жовтня, 2014

Наше життя складається з низки прийнятих рішень, і успіх людини залежить від життєвого вибору. Більшість тернополян сприймає мережевий маркетинг, як щось нереальне.  Але саме завдяки цьому виду діяльності, Тарас Демкура став відомою особистістю, яку на сьогодні знають не тільки в Україні, а й за її межами. Родина Демкур входить до Ради засновників американської компанії Amway, яка налічує всього лиш 70 сімейних пар з цілого світу. Недавно вони досягли високого рівня – Потрійні Алмазні НПА-засновники бізнесу в Росії. Нагороджені орденом «За заслуги перед Бітьківщиною» і медаллю «За трудові заслуги» в Україні, як платники податків номер один в категорії «Маркетинг» і за соціальні проекти. Отож, сьогодні наше знайомство з енергійним та життєрадісним Тарасом Володимировичем, який не зупиняється на досягнутому, а завжди прагне удосконалюватися і рухатись вперед.

 

 

 

– Пане, Тарасе, якими були Ваші дитячі мрії?

Народився я у сільській родині. Батько був головою колгоспу, мати виховувала четверо дітей. Я, як усі сільські діти, допомагав батькам чим міг: гонив пасти корову,  годував кролів, носив воду, та разом з тим, встигав пограти у футбол, порибалити…

 

 

 

У дитинстві мріяв стати учителем фізичного виховання або військовим. Після закінчення школи, я, все таки, спробував поступити у Київське інженерне танкове училище генерала Якубовського. Однак, зрозумів, що це не моє. Порядки, які там застосовували, мені не підходили. Я людина, яка любить свободу, і, потрапивши у жорсткі рамки, відчував дискомфорт, неначе опинився «не в своїй тарілці». Того ж року забрав документи і поступив у педагогічний інститут, де здобував фах учителя фізичного виховання. Другим наставником після батьків став саме декан факультету  фізичного виховання Богдан Михайлович Шиян, який своїм прикладом, наполегливістю та самовіддачею до роботи, дав дороговказ багатьом своїм випускникам, зокрема й мені.


– Ваша дитяча мрія збулася, як нам відомо, вчителем фізичного виховання Ви працювали із задоволенням. Коли Ви зрозуміли, що потрібно щось змінювати?

Я дуже любив свою роботу і досі з повагою ставлюся до педагогів. Нажаль, робота цих людей не завжди гідно оплачується. Коли нас спіткали фінансові труднощі, я зрозумів, що відповідаю за свою дружину та сина, за їх майбутнє, тому був змушений шукати різні можливості заробітку. Як і більшість українців, їздив торгувати товаром у Польщу, Туреччину, Югославію. Продавали постільні комплекти, металовироби та інші речі, які користувалися попитом у наших сусідів. Упродовж шести років займався автомобільним бізнесом, у якому були непогані прибутки, але все це було тимчасовим, важким та нестабільним заробітком. Ми з дружиною завжди намагалися вчитися та отримувати нову інформацію. Зміни – це частина нашого життя і вони чекають на нас щохвилини, просто потрібно бути готовим їх прийняти. Такою позитивною зміною в нашому житті став один зимовий вечір, коли ми почули про бізнес Amway.


– Що для Вас є бізнес в партнерстві з Amway?

Нам сподобався простий, доступний та перспективний план із продажу та маркетингу компанії Amway, який дає можливість жити на батьківщині і реалізувати себе як особистість. Цей бізнес дав нам чудовий стиль життя і вселив впевненість у завтрашньому дні.

 

 

 

За декілька років, у результаті наполегливої праці, наша сім’я досягла високого рівня в компанії. Сьогодні ми маємо десятки тисяч бізнес-партнерів у багатьох країнах світу. Нам подобаються поїздки, які організовує компанія для своїх партнерів і з яких ми привозимо завжди щось нове та повчальне, адже, вчитися та розвиватися потрібно все життя. Ми побували в Кенії, Південній Африці, Новій Зеландії, Австралії, Таїланді, Канарських островах, Монако… Відвідали Венецію в якості українських бізнесменів, які можуть собі дозволити повноцінний відпочинок. Тобто, отримали те, про що колись тільки мріяли. Приємно було, коли нас запросили виступати в США на міжнародній конференції, і ми презентували Україну, як успішні підприємці. Тішило око, що в аеропорту майоріли українські прапори, нас зустріли на шикарному лімузині і подали приватний літак, а потім поселили в готель, де зупиняються президенти багатьох країн. Ці факти говорять самі за себе.


– Минулий рік був для вас із дружиною особливим. Ви досягли високого рівня Потрійних Алмазних НПА-засновників бізнесу в Росії і нагороджені орденом «За заслуги перед Вітчизною» і медаллю «За трудові заслуги» в Україні, як платники податків номер один в категорії «Маркетинг» і за соціальну роботу. Що лежить в основі вашого успіху?

 В першу чергу наша нагорода — заслуга всієї нашої команди і всього бізнесу, оскільки це визнання державою, що ми будуємо чесний і соціально відповідальний бізнес, платимо податки. А наш новий рівень — це результат вірно сформованої стратегії і пріоритетів в житті і бізнесі. Для нас завжди була прикладом сім’я Джима і Ненсі Дорнан. Коли ми познайомилися з ними, взнали їхню життєву філософію, їхні життєві цінності, нам дуже захотілося йти по життю поряд з цими людьми. Джім Дорнан повністю присвятив себе служінню людям, не шкодуючи свого часу, не рахуючись з відстанями. І хоча сьогодні його немає з нами, залишив прекрасну команду однодумців і сотні тисяч вдячних людей на п’яти континентах. Чи не є це найпрекраснішою місією — допомагати людям досягнути своєї цілі?


Все життя складається з вірних і невірних рішень, а секрет успіху будь-якої людини залежить від того, який вибір вона зробить. Колись ми вибрали професію педагогів і повністю віддавались їй, адже перед нами завжди був приклад батьків, які вчили нас любити людей, працювати заради успіху інших. Що б ми не робили — робити з великою відповідальністю і професіоналізмом.


Бізнес Amway — це бізнес людей, котрі здатні вести за собою, але його краще будувати в команді. Тому наш успіх — це результат злагоджених, спланованих, продуманих дій всієї команди, як спонсорської лінії, так і Незалежних Підприємців нашої структури. Ми з впевненістю можемо сказати, що в бізнесі Amway мрії можуть здійснюватись, якщо твердо вірити в свою справу і наполегливо йти до своєї мрії.


Для нас з Іриною велика честь вже п’ять років приймати участь в Раді Засновників  Компанії і зустрічатися з Річем ДеВосом — людиною, чиє геніальне бачення доло можливість досягнути мрію мільйонам людей по всьому світу. Щороку нам показують нові виробничі потужності і лінії Компанії, наукові лабораторії, і ми в черговий раз переконуємось, що знайшли стабільного і надійного партнера, якому можна і потрібно довіряти!

Таким чином, відповідаючи на ваше запитання, можу сказати: щоб досягти успіху в бізнесі, потрібно жити ним, любити людей, працювати заради їхнього успіху, не шкодуючи себе і свого часу.

 

– Але багаторівневий маркетинг – не єдине, чим Ви сьогодні займаєтесь?

Багаторівневий маркетинг, або, як його сьогодні ще називають, електронний франчайзинг, для нас є основним видом діяльності. Ми ніколи не пропускаємо навчальні семінари по нових технологіях і намагаємось іти в ногу з часом. Адже, само собою гроші мало заробити – їх потрібно вміло інвестувати. Сьогодні електронний франчайзинг внесли як обов’язковий розділ в книгу «Маркетинг» і на прохання керівників вищих навчальних закладів Тернополя я викладаю в університетах, що викликає захоплення у студентів.  Маю декілька перспективних і прибуткових бізнес-проектів, які приносять стабільний прибуток. Одним з таких проектів є торгівельно-відпочинковий центр «Атріум», в якому знаходиться бізнес-центр новітніх технологій, де люди можуть навчитися основ підприємницької діяльності, як започаткувати нову справу без фінансового ризику в кризовий час, де можна налагодити партнерські стосунки.

 

 

 

Нам подобається займатися благодійністю. Адже, якщо ти зробиш добро – воно повернеться до тебе сторицею. Ми постійно підтримуємо різні соціальні проекти, співпрацюємо з Петриківським дитячим будинком. Благодійним фондом нашої навчальної оганізації було завезено на Україну 500 інвалідних візків і роздано тим, хто їх потребує. Плануємо завезти ще 1000 таких візків.

Компанія Amway провела промо-акцію на Театральному майдані та зробила подарунок для маленьких тернополян, обладнавши дитячий майданчик на території Тернопільської обласної комунальної дитячої клінічної лікарні. Тож відтепер цей затишний скверик допоможе швидкому одужанню малюків.

 

– Усім відомо, що для Тернополя Ви зробили чимало. Дійсно, «Атріум» з його виставковими залами, кав’ярнею, широким вибором магазинів, де можна не тільки купити все необхідне, а й насолодитися прекрасним — став візитівкою міста. Що мріє Тарас Демкура зробити для тернополян сьогодні?

Тернопіль має стати перлиною України. Мені приємно, що збоку міської влади та особисто міського голови Сергія Надала, ми знаходимо підтримку наших починань. Я сподіваюся, що наше місто отримає свою візитівку, яка буде приваблювати тисячі туристів. Зараз хочемо відкрити в цокольних приміщеннях торгівельно-відпочинкового центру «Атріум» пивний паб в українському стилі на заздрість західноєвропейським. Також шукаю однодумців для втілення ще однієї моєї давньої мрії – реставрація унікального замку-корабля у селі Сидорові, де пройшло моє дитинство. Надіюсь, що знайдуться люди, які підтримують мої починання.

 

 

 

Хочу створити у Тернополі критий музей ретро-автомобілів з кав’ярнею, де кожен охочий зможе чудово провести час з друзями чи сім’єю серед легендарних автомобілів, відчути ностальгію за минулим, зробити чарівні фото та насолодитися філіжанкою запашної кави. Цього року я придбав ще два автомобілі до своєї колекції – це Mercedes 1933 року та Maybach 1939 року з дуже цікавою історією.

 

– Ви успішний бізнесмен, чоловік та батько. Як Вам це вдається?

Я завжди намагаюся самовдосконалюватися та ставитися до людей так, як би хотів, щоб вони ставилися до мене. Розумію одну істину: «Під лежачий камінь – вода не тече», а тому потрібно діяти, а не сидіти на місці та чекати кращих часів, вони можуть прийти, а можуть і обминути. Тому для мене важливо вірити в те, що я роблю, та вірити в самого себе. А на першому місці у мене – сім’я, яка за будь-яких обставин підтримує мене. Взагалі, у нас сімейний бізнес і все, чого ми досягли – досягли разом. Я дуже вдячний дружині Ірині, яка співпрацює зі мною і підтримує усі мої починання. Зараз сімейну справу продовжує син Іван, який знаходиться на стажуванні у Відні.

 

 

 

– І, наостанок, Ваше життєве кредо.

Робити все так, щоб мати свободу, матеріальну стабільність, можливість реалізовуватися, розширювати горизонти своєї діяльності та допомагати іншим. Секрет нашого успіху — наполеглива праця, відданість своїй справі, любов до людей, а головне ніколи, ніколи, ніколи не здаватися!

 

– Дякуємо Вам, Тарасе Володимировичу, за цікаву розповідь. Бажаємо Вам професійного росту, здійснення мрій та втілення задумів.

 

Розмовляла Наталя Радковська

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: