Такого сорому за теперішню владу я не відчував давно

Опубліковано:
30 Листопада, 2015

Вчора на вшанування пам’яті померлих під час Голодомору не пустили вдову Джеймса Мейса. Пані Наталія Дзюбенко-Мейс написала про це на своїй сторінці на Фейсбуці. «Інформація, яку поширили інформагентства, що на відкритті виставки «Люди правди» в музеї Голодомору свічу пам’яті запалювала вдова Джеймса Мейса Наталія Дзюбенко-Мейс – неправда.

 

Мене туди взагалі не запрошували і навіть у сам музей мене сьогодні не пропустила президентська охорона і дивні заклопотані людці із стосами списків, в яких моє ім`я навіть шукати відмовилися», – розповіла вона. Гадаю, немає сенсу нагадувати, хто такий Джеймс Мейс. Один з кількох (багато хто вважає його першим) закордонних дослідників Голодомору, котрий почав говорити про геноцид українців ще в епоху Брежнєва. І котрий з 1993 року жив в Україні – на київській Троєщині.

 

«Я не знаю, чому ваші мертві обрали мене», – зазначав Мейс.

 

Такого сорому за теперішню владу я не відчував давно. Коли турбота про безпеку президента обертається на плювок у душу тих, без кого взагалі була б неможлива вчорашня подія, ця сама турбота не варта й ламаного шеляга. Як сам і президент…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: