Священики УАПЦ стали донорами крові

Опубліковано:
1 Грудня, 2014

На Тернопільщині священики Української Автокефальної Православної Церкви здали кров для постраждалих у зоні бойових дій. 

На станції переливання крові кажуть, що через військові дії на Донбасі, кількість охочих допомогти і стати донорами збільшується, тому при необхідності Тернопілля зможе передати потрібну кількість донорської крові пораненим бійцям.

Ділитися тим, що в тебе є – це християнський обов’язок, а тим більше з тими, хто багато чого втратив у цій війні. Дієва допомога хоч трохи відшкодує втрачене, переконані священики. А коли потерпілі бачать, що у своїй біді вони не одні, — це вселяє надію на майбутнє.

Благочинний УАПЦ, митрофорний протоієрей о.Анатолій: «Всі священики, як і Тернопільської області, так і священики УАПЦ всієї України, вирішала внести свою лепту, щоб Україна стала свобідною».

Священики безперервно допомагають сім’ям військових, збирають продукти, купують для бійців амуніцію, а сьогодні стали донорами і здали свою кров для поранених в зоні АТО. 

Петро Лучанко, головний лікар Тернопільської обласної комунальної станції переливання крові: «Мене вразило то, що вперше за скільки років так згуртовано прийшли люди, до яких ми приходимо помолитися. Кров нічого в світі не заміняє».

Не відомо, чиє життя врятує донорська кров чи хвору дитину чи вагітну жінку чи пораненого на сході військового. Оскільки термін зберігання крові лише 35 днів, її використовуватимуть згідно потреб. 

Нещодавно до обласного центру з Міністерства охорони здоров’я надіслали запит на кількість донорської крові, що її можуть надати з Тернопільщини на Донбас. Поки що зібрану кров для бійців АТО тернопільські медики не передавали, але при потребі обов’язково відправлять потрібну кількість.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #донор, #кров, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УАПЦ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: