Свободівці продовжують зросійщувати Тернопіль (Фото)

Опубліковано:
8 Грудня, 2015

Можна по-різному ставитися до свят з минулого наших батьків. Спочатку ми толерували свято радянської армії 23 лютого, аж поки нащадки радянського союзу не почали вбивати наших друзів на Донбасі.

 

Досі дехто толерує свято 8 березня, хоча українська традиція багата “жіночими” святами на честь Богородиці, найвідомішим з яких є День матері.  

Нічим не відрізняється в цьому контексті і свято Нового року. Ніхто не забороняє його проводити, підбивати підсумки пройденого, планувати майбутнє.

 

Але з якою традицією та з якими символами?

Адже всім відомо, що ялинку, як символ нового року, впровадив в російську(!) традицію Петро 1 в той час, коли значна частина України перебувала у складі царської Росії.

 

То чому сьогодні ми сліпо продовжуємо це?

В Тернополі, де при владі продовжують залишатися ніби-то націоналісти свободівці, ініціатива російського царя підтримується, а український дідух скромно стоятиме десь на задвірках свята. Якщо стоятиме…

 

Нагадаємо, що свободівців вже звинувачували у зросійщені нашого міста, бо на табло залізничного вокзалу зявилося дублювання інформації мовою окупанта.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: