Судитимуть злочинців, які продавали людей у трудове рабство в Росію

Опубліковано:
5 Квітня, 2015

Злочинну групу, учасники якої декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами, викрили восени минулого року співробітники тернопільського управління по боротьбі з організованою злочинністю.

 

За інформацією СЗГ УМВС України в Тернопільській області, керівник групи – мешканець Російської Федерації разом з двома українцями завербували та передали у трудове рабство 17 осіб. Працювала злочинна група на території Закарпатської, Тернопільської та Львівської областей. Українські посередники шукали людей із скрутним матеріальним становищем і пропонували їм високооплачувану роботу в тепличному господарстві.

 

Росіянин організовував проїзд та житло. Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Їм забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було. Українські вербувальники затримані й перебувають під слідством. Їм повідомлено про підозру за ч.3 ст.149 КК України – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років із конфіскацією майна або без такої. Слідче управління УМВС в Тернопільській області закінчило розслідування даного кримінального провадження. Справу направлено до суду.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини, #трудове рабство
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: