Суд ігнорує звинувачення по вбивству, – Мирослава Гонгадзе

Опубліковано:
26 Грудня, 2014

Вдова Георгія Гонгадзе Мирослава буде домагатися зняття грифів секретності з усіх матеріалів справи про вбивство журналіста. Про це вона повідомила у своєму Facebook.

 

“Я вітаю нову увагу медіа до справи Гонгадзе, а саме до закритості процесу та необхідності покарання замовників злочину. На сьогоднішній день свідчення Пукача про замовлення вбивства саме Леонідом Кучмою, Володимиром Литвином і Юрієм Кравченком не перевірені належним чином. ГПУ ігнорує розслідування справи про встановлення замовників вбивства, а матеріали справи Кучми, по якому слідство було вже закінчено, лежать без правової оцінки судом. Судовий процес щодо вироку генералу Пукачу, який виконав злочинний наказ, затягується”, – пише Мирослава Гонгадзе.

 

За її словами, вирок не набуває законної сили, а Пукач досі перебуває в ізоляторі СБУ. Нова увага суспільства може сприяти встановленню замовників і їх покаранню.

 

“Важливий крок у цьому напрямку – відкритість процесу. Для того, щоб суд відбувався відкрито необхідно, щоб СБУ, МВС і ГПУ зняли грифи таємності з усіх матеріалів справи. Оскільки глава МВС Аваков на ФБ і голова СБУ Наливайченко у прямому ефірі на ТБ висловилися за відкритість процесу – мій представник Валентина Теличенко від мого імені повторно проситиме суд звернутися до МВС, ГПУ та СБУ щодо того, чи є державна таємниця в матеріалах справи”, – зазначила вона.

 

“Нагадаю, що саме ці інституції під керівництвом тих же людей влітку цього року відмовилися скасувати грифи секретності і визнали їх легітимними. Виходячи з останніх заяв посадових осіб вони змінили свою позицію, тому ми, як потерпіла сторона, будемо заявляти клопотання про повторне проведення експертизи про наявність державної таємниці. Якщо грифи будуть скасовані, то суд не матиме підстав проводити закрите засідання”, – пише Мирослава Гонгадзе.

 

Раніше  прозвучали заяви, що екс-президент України Леонід Кучма платив ЗМІ по $200 тис. за фальшивий матеріал у справі Гонгадзе.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гонгадзе, #журналіст, #мирослава, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: