Студенти-католики з «Обнови» їдуть колядувати у Херсон

Опубліковано:
29 Грудня, 2014

Товариство українських студентів-католиків «Обнова» із вертепом збирається вирушити у Херсон. Охочі ще можуть долучитися.

 

 Традиція їхати з вертепом у інші області виникла три роки тому. Раніше студенти вирушали у Донецьк.

“Пригадую, як вперше наважилася на поїздку. Рідні, звісно, зрозуміли і підтримали, але більш звично зустрічати свята в родинному колі. Після повернення зрозуміла, що вчинила правильно. Люди на сході – дуже світлі і щирі. Вони, звісно, не розуміли, що відбувається. Тому ми спершу намагалися кортко розповісти їм, що таке вертепне дійство” – розповідає Мар’яна Кузик.

 

На сході україни давно відмерли українські традиції, кажуть “обновлянці”. “Що ми бачили раніше – то у Донецьку варять кутю з рису, діти носять її до рідних, за що їм дають гроші. Тому, побачивши вертеп, вони щиро дивувалися. Одна дівчинка навіть запитала в мами, чому ми всі такі щасливі. Вони не розуміли, що ми щасливі, бо Божий Син Народився” – каже Мар’яна Кузик.

 

Цього року через події на сході члени товариства “Обнова” поїдуть із вертепним дійством у Херсон. Наразі, кажуть, зібрали лиш мінімальний склад вертепу, тому готові приймати добровольців. У Херсон вони поїдуть 5 січня. Мандрівка триватиме 4 дні.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вертеп, #коляда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обнова, #різдво, #тернопіль, #тернопільські новини, #херсон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: