Степан Барна і Юлик-молодший – головні претенденти на крісло губернатора

Опубліковано:
19 Січня, 2015

Народний депутат України Степан Барна та керівник Служби автомобільних доріг України у Тернопільській області Богдан Юлик на сьогодні є головними претендентами на посаду голови Тернопільської обласної державної адміністрації. Про це наше видання повідомили джерела в Адміністрації Президента України. 

 

Заставний проти Побера

Довготривала епопея з призначенням голови Тернопільської обласної державної адміністрації триває і, таке враження, що скоро ще не закінчиться. Адже у представників провладної партії думки та бажання очолити область розділилися. Нардепи від «Блоку Петра Порошенка» розділилися і лобіюють різних кандидатів.

 

Хоча БПП на Тернопіллі одразу не можна було вважати монолітною структурою. З однієї сторони партію «Солідарність» під себе підім’яв Роман Заставний через своїх ставлеників Степана Барну та Тараса Юрика. З іншої – «УДАРівці» на чолі з Ігорем Побером, нардепом Миколою Люшняком та «сірим кардиналом» Юрієм Смакоузом. Дві самодостатні групи сходяться лише у спільному бажанні викинути з владних коридорів представників ВО «Свобода», які за останній рік не тільки узурпували найвищі посади в області, але перетягнули на себе певні грошові потоки.

 

Якщо із завданням «зачистки» крісла голови ОДА «свободівець» Олег Сиротюк сам допоміг політичним опонентам, написавши заяву про відставку, то от з новим призначенням виникає дуже багато конфліктних ситуацій.

 

«Парашутист» і «збиті парашутисти»

«Мильними» бульбашками виявилися призначення  «збитих парашутистів» Михайла Апостола та Івана Стойка. Правдою є те, що ці невдахи виборчої кампанії-2014 їздили у столицю і клянчали через своїх покровителів спочатку крісло голови ОДА, а тепер хоча б якесь тепле «місце».

 

Зі своєї сторони нардеп «Народного фронту»  Роман Заставний мав грандіозні плани одразу просунути на верховенство в області своїх людей – Володимира Дідич або Віктор Шумада. Перший керує реєстраційною службою у Тернополі, інший банкір та керівник Тернопільського міського штабу Блоку Петра Порошенка. У процесі, питання по Дідичу знялося само по собі, а от Шумада не зміг пройти спеціальної перевірки та тестів.

Не підтвердилася інформація і про «залітного» голову ОДА з Вінничини.

 

Молодість проти молодості

Реаліями залишаються два претенденти – Степан Барна та Богдан Юлик. Вони добре знайомі між собою і така конкуренція не є перешкодою їх дружньому спілкуванні. Степана Степановича часто можна зустріти у компанії не  тільки у компанії пана Богдана, але і його батька екс-начальника СБУ області Івана Юлика. Також як вдалося довідатися з наближених джерел, Барна не горить бажання змінювати місце роботи. Він ще не випробував всіх принад нардепівського столичного життя, аби знову грузнути у тернопільському болоті. Хоча, як вже згадувалося, Степан Барна входить у близьке оточення Романа Заставного. А в останнього є досить амбітні плани бачити свою людину на найвищій посаді виконавчої влади Тернопілля.

 

Що стосується Богдана Юлика, то свої амбіції та спроможність домовлятися він показав одразу після повалення Януковича. Попри те, що він був на посаді першого заступника САД області ще за режиму, його підвищили при новій владі. Показав себе Богдан Іванович і як людина спроможна «тримати удар» протягом тривалого часу. Ворогом у нього ще донедавна нардеп, головний в обласній «Батьківщині» Василь Деревляний. Представники «білого братства» робили все, щоб дискредитувати Юлика: пікети дорожників, звинувачення у невиплаті зарплати та знищенні автодорів, спроби люстрації, численні запити нардепа і за сумісництвом піднощика «деревляного» портфелю Володимира Бойка, напади в. о голови ОДА Івана Крисака, тощо.

 

Та Богдан Юлик попри все виходив ледь не героєм з ситуації. Він виявився досить стійким та вправним гравцем у політичних інтригах.

 

Тепер кандидатуру головного дорожника Тернопілля лобіюють вже на посаду голови ОДА. Народний депутат та голова партії «УДАР Віталія Кличка» Ігор Побер є головним протеже 30-річного Богдана Юлика.  

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #губернатор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #юлик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: