Спеціальний режим оподаткування ПДВ

Опубліковано:
30 Грудня, 2014

Згідно із п. 209.10 ст. 209 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) сільськогосподарське підприємство реєструється як суб’єкт спеціального режиму оподаткування з дотриманням правил та у строки, що визначені ст. 183 ПКУ для реєстрації платників податку на додану вартість.

 

У реєстрі суб’єктів спеціального режиму оподаткування, крім відомостей, передбачених для реєстрації платників податку на додану вартість на загальних підставах, повинен міститися перелік видів діяльності такого сільськогосподарського підприємства, на які поширюється дія спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, та дата внесення запису про такі види діяльності.

 

Відповідно до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвержденого наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 № 1130, заява про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість за формою № 1-РС має містити виключний перелік видів економічної діяльності сільськогосподарського підприємства, відомості щодо яких включені до Єдиного державного реєстру та які підпадають під дію спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства та визначені ст. 209 ПКУ.

 

Усі платники податку на додану вартість подають податкову декларацію з позначкою «0110», у якій відображаються розрахунки з бюджетом (далі – декларація 0110).

 

Платники податку, які згідно зі ст. 209 ПКУ застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, крім декларації 0110 подають податкову декларацію з позначкою «0121»/«0122»/«0123», яка є невід’ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму.

 

Враховуючи те, що у реєстрі суб’єктів спеціального режиму оподаткування міститься виключний перелік видів діяльності та дата внесення запису про види діяльності, що підпадають під дію спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, то операції з постачання сільськогосподарських товарів та послуг, що отримані в результаті здійснення окремих видів сільськогосподарської діяльності, інформація про які не внесена до реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування, підлягають відображенню платником податку у податковій декларації з ПДВ, в якій відображаються розрахунки з бюджетом.

 

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ДФС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ПДВ, #податки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: