Сотні юних тернополян зібрались заради патріотичної гри

Опубліковано:
21 Квітня, 2015

На Театральному майдані урочисто відкрили військово-патріотичні змагання серед школярів «Сокіл»(«Джура»).

 

Шестикласники та десятикласники, хлопці та дівчата – усі з прапорами, хоругвами та у військовій формі. Так вони починають п’ятиденні змагання зі стрільби, стройового впоряду та надання першої домедичної підготовки.

 

– Змагання проводиться щорічно. Урочисто зараз ми відкрили міський етап. Обласний етап проходитиме в Теребовлі. Кожна школа представляє дві команди: «Джура»( молодші класи 6-8) і «Сокіл» (10 клас). Змагання військово -патріотичне, тому всі етапи гри стосуються військової підготовки, – розповідає  головний суддя змагань Валерій Бондар.

 

Кожна команда на іграх має свою родзинку: назву, а інколи і тематику. Честь відкривати змагання цього року випала  минулорічним переможцям – «Морським Соколам».

 

– «Джура» це молодші класи, тому тут легша програма, але так само є стрільба, збирання-розбирання автомату і стройова підготовка. Дівчата переважно беруть участь на етапі «Рятівник», який стосується надання першої домедичної допомоги. «Сокіл» має насиченішу програму: стройовий впоряд, стрільбу із гвинтівки, збирання-розбарання автомата, «Рятівник» і етап у парку Топільче, – продовжує Валерій Бондар.

 

Обов’язкова складова ігор – благословення священиків. Дітей на патріотичний змаг освятили і звичайні отці, і навіть військовий капелан. Крім того привітати дітей прийшов міський голова.

 

-Щиро бажаю усім перемоги, бажаю щоб в умовах гри сильнішими ставали кожен з вас особисто. Я бажаю вам перемогти свої слабкості і страхи. Бажаю перемоги у навчанні, спорті та своїх щоденних справах, – побажав дітям Сергій Надал.

 

Проводитиметься «Сокіл» (Джура») 22-23, 27-28 і 30 квітня закриття етапу.

 

Більше фото за посиланням: https://vk.com/album-87898926_214346031

Шукай та позначай себе і друзів! 

 

Юлія Швець

Морські соколи

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #джура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патріотична гра, #сокіл, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: