Сьогодні в Тернополі говорили про майбутнє держави (ФОТО)

Опубліковано:
18 Лютого, 2015

18 лютого 2015 року  у Тернопільському національному економічному університеті  відбувся форум представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування області під назвою «Майбутнє держави – у наших руках». 
Під час заходу обговорювали стан першого етапу четвертої хвилі мобілізації, роль кожного громадянина у формуванні колективної безпеки в Україні, роль та організація діяльності органів внутрішніх справ у проведенні четвертої хвилі мобілізації в області, відповідальність за ухилення від мобілізації.
 
На запрошення керівництва міста та вузу архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор,  разом із духовенством інших конфесій, прочитав молитву за українську державу, за вояків, які зараз на Сході відстоюють нашу державність та незалежність і попросив, щоб Господь їх помилував, зберіг і, щоб вони з перемогою повернулися додому.
 
Владика Нестор звернувся до присутніх зі словами: «Часто ми неправильно розуміємо сучасні події, думаємо, що війна це щось таке, що відбувається далеко на Сході і нас тут воно не стосується. Насправді, перемога в цій війні і буття українського народу і держави залежить від кожного з нас. Якщо ми будемо байдужими, якщо ми не прикладемо, кожен, усі можливі зусилля до того, щоб відстояти нашу державу, якщо ми не будемо допомагати нашим воякам чи матеріально, чи молитвою, а ті, хто може взяти до рук зброю і стати на захист вітчизни, цього не зробить, то не буде винна ні влада, ні Росія, в тому, що ми втратимо державу, а лише ми самі. Господь дав нам сьогодні випробування. Кожен з нас часто вважає себе великим патріотом і, якщо послухати наших людей, то патріотизм є основою нашого життя. Сьогодні якраз цей патріотизм випробовується. Чи він справжній чи він лише на словах. Чи він сподвигне нас стати на захист нашої держави, чи втекти, сховатися, сказати, що обійдуться без мене. І кожен з нас може дати собі відповідь на питання чи справді я патріот і люблю свою державу.
Нехай всемилосердний Господь благословить роботу цього форуму і нехай рішення, які будуть прийняті тут не будуть лише словами, а нехай кожен в міру своїх можливостей, сил постарається втілити їх на місцях. Нехай наші справжні патріоти стануть на захист нашої держави, відстоять її, щоб Україна надалі перебувала в мирі, спокої та благополуччі. Щоб жоден ворог і загарбник не приходив на нашу землю. Слава Ісусу Христу, Слава Україні», – підсумував владика Нестор.
 
Також владика Нестор зачитав “Звернення Всеукраїнської Ради Церков про обов’язок допомоги у захисті Батьківщини”.
 
В президії форуму були голова Тернопільської обласної державної адміністрації Крисак Іван Богданович; ректор Тернопільського національного економічного університету Крисоватий Андрій Ігорович; перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський; військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату, полковник Катинський Володимир Миколайович.
 
Учасниками форуму також були сільські, селищні, міські голови, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, керівники правоохоронних органів, представники тернопільського обласного військового комісаріату, ЗМІ, політичних та громадських організацій.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #майбутнє держави, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНЕУ, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: