Симоненко хоче заявити на СБУ в прокуратуру

Опубліковано:
9 Квітня, 2015

Лідер Компартії України Петро Симоненко хоче, щоб проти посадових осіб СБУ було заведено кримінальну справу, оскільки вони, на його думку, порушили таємницю слідства. Також Симоненко вважає, що бере участь у слідстві в якості підозрюваного. Про це передає агентство «РБК-Україна».Нагадаємо, в СБУ наголосили, що процесуальний статус Симоненка поки не визначено.

 

«Завтра з ранку (7 квітня — ред.) буде написано заяву щодо порушення справи відносно посадових осіб СБУ», — заявив Симоненко. Він повідомив, що йому стало відомо про факти грубого порушення закону України про нерозголошення таємниці слідства.

 

«Я дав підписку, я не розголошую. А ті, хто тут працюють, розголошували. Навмисно фальсифікуючи події, що відбуваються тут, і формуючи позицію недовіри до нас, як до комуністів», — підкреслив Симоненко.

 

Вчора, 6 квітня, Петро Симоненко після 10 ранку прийшов в СБУ на допит, який тривав більше 10 годин.

 

Лідер комуністів наголосив, що йому не повідомили, які саме претензії до нього має СБУ, передає «РБК-Україна». «Я, принаймні, не почув жодного факту, який мені інкримінують», — сказав він.

 

Як передає видання «Голос UA», вийшовши з будівлі СБУ Симоненко розповів журналістам, що відповідав на питання слідчого про те, як члени Компартії відносяться до подій в Україні, і як вони діють. «Слідчого задовольнили мої відповіді про те, що Компартія діє в межах Конституції і законів України», — сказав Петро Симоненко.

 

Також він повідомив, що перебував на з’їзді КПРФ у Москві через те, що там обговорювалося святкування чергової річниці Жовтневої революції 1917 року. «Це та історична епоха і подія, яку нам в умовах кризи в Україні дуже важливо розуміти, щоб зберегти територіальну цілісність України, щоб нами не командували з-за кордону, а громадяни України були господарями у своїй країні», — сказав глава КПУ.

 

Нагадаємо, що СБУ раніше оголосила про можливий арешт Симоненка за звинуваченням у антиукраїнській діяльності. Повістку на допит замість голови КПУ отримали його адвокати, після того як представникам Служби безпеки не вдалося вручити її Симоненку особисто.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #КПУ заборона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #симоненко, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: