Схоже, в Тернополі розпочався сезон нападу бродячих собак (Фото)

Опубліковано:
28 Березня, 2015

Двох підлітків з укусами бродячих собак ми застали в травмпункті дитячої лікарні. Обох покусали бродячі собаки без кліпсів на вухах. Були й інші звернення, розповіли в медзакладі. Збільшилась кількість пацієнтів і в травмпункті лікарні швидкої допомоги.

 

Одна з покусаних їхала на велосипеді навпроти залізничного. Їхала повільно, бо ж була на тротуарі і оминала людей.

 

– Підбігли дві собаки, зростом вище коліна й почали нападати, – пригадує Марта Грицюк. – Вкусили за ногу. Я тих собак і раніше біля вокзалу часто бачила.

 

 

Дівчина звернулась до медиків. Рани не надто глибокі, але оскільки собаки бродячі, необхідно пройти курс антирабічної терапії, а це госпіталізація і неприємні уколи.

 

– Це ж взагалі не нормально, що поміж людей бігають агресивні собаки, – каже мати дівчини. – Влада мала б якось впливати на ситуацію. Є ж притулок, є ж комунальники. Ми не одні такі. Покусаних вже багато.

Інша постраждала просто йшла вулицею поблизу будинку на Коновальця, 18. Від зграї місцевих собак відокремились дві і накинулись на дівчину. Як наслідок, глибокий укус за ногу і довгий курс лікування.

– Я не бігла, не розмахувала руками і не провокувала тварин, – розповідає Вікторія Шеленко, – вони просто підбігли ззаду. – Кліпсів не було…

 

Собаки з місцевої зграї, майже всі не стерилізовані. Та й кліпса на вусі гарантій не дає. По Тернополю вже не раз бачили вагітних кліпсованих собак, яким нібито провели недешеву стерилізаційну операцію.

 

– Ті собаки постійно зграєю бігають по Коновальця і сусідніх вулицях, – каже тернополянка Ірина Шинкаренко, яка була з Вікторією. – Гавкотом спати не дають, ввечері пройти неможливо. Недавно якусь бабусю покусали, перед тим чоловіка місцевого. Ті собаки там родяться, множаться, сім’ями живуть.

Випадок нападу собаки на дитину був і на ринку, як повідомили читачі. Але мати встигла підняти малечу на руки і якось відійти від агресивного пса.

 

Схоже, почався сезон нападу со

 

Чи багато нападів та що робити, якщо собака таки вкусив, запитали в головного лікаря лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського.

 

– Дійсно, за останіх два дні кількість звернень збільшилась, – говорить пан Чайківський. – Якщо зазвичай в середньому за тиждень було п’ять звернень, то зараз стільки за два дні. Людям, яких покусали собаки, необхідно звернутися в травмпункт нашої лікарні, адже рану необхідно обробити, а також отримати протирабічне щеплення. Вакцина для нього є.

 

Поспілкуватися з заступником начальника управління ЖКГ міськради Олегом Соколовським, який зокрема відповідає за цей аспект діяльості міськради, не вдалось. Чоловік на довготривалій нараді. Маємо надію, що міська влада зверне увагу на ситуацію та вирішить її. Мова не йде про ліквідацію тварин. Говоримо про відлов та перетримку собак в “Дичківському притулку”.

 

Сподіваємось, тернополяни будуть обережними і оминатимуть скупчення бродячих тварин.

 

Андрій Шкула


 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #собаки, #тернопіль, #тернопільські новини, #укус
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: