Секс-туризм чи романтична подорож?

Опубліковано:
23 Листопада, 2014

Дискутувати про актуальність теми нема потреби. Задайте її в інтернет-пошуку, і будете здивовані кількістю знайдених коментарів та форумів. А які там киплять суперечки між нашими жінками й чоловіками! Більшість перших стверджує, що «південні хлопці» фантастично залицяються і неперевершені в ліжку, чого не дочекаєшся від співвітчизників, тому, мовляв, і доводиться скакати в закордонну гречку. Більшість других вправляється у ненормативній лексиці щодо перших та їхніх курортних мачо.

 

А чи відомі вам такі популярні сайти, як «Кунсткамера» та «Дейзі хауз», ознайомлення на яких з «дошками опізнання» морально непідготованих  може й шокувати? Бо після прочитаного складається враження, що на турецьких та єгипетських курортах взагалі не існує жодного бармена, охоронця, продавця і так далі, який не запав би у серце хоч одній туристці з просторів колишнього СНД. Коли ж далеко не одній і не тільки платонічно, то жіночі дискусії навколо якогось красунчика Тимура чи Ахмеда часто зашкалюють, як бої без правил.  

 

Ну але пора переходити від загального – до конкретного. Впродовж останніх років авторка цього матеріалу не раз побувала у Туреччині та Єгипті. І щоразу після повернення «підколювали»: «І як там секс-туризм – процвітає? А слабо про це написати? Ти ж журналістка!…» Нарешті я «дозріла».

 

«В Україні ми б і не знали, що такі до чорта привабливі!»


Вперше без чоловічого чи сімейного супроводу потрапила кілька років тому у Шарм-ель-Шейх. Приїхали тоді з приятелькою на тиждень, залишати межі п»ятизіркового готелю всі дні не мали потреби. Обслуга була вишколена і на туристок начебто не посягала, та й майже всі вони приїхали з супутниками. Так би вояж і не залишив жодних спогадів на тему цього матеріалу, якби перед від»їздом не вибралися ми в місто за сувенірами. Молодості обоє не першої, параметри 90-60-90 – не про нас, глибоких декольте і міні не одягали, але не встигли відійти і ста метрів від готелю, як за нами ув»язалися двоє юних єгиптян.

 

Нічого такі хлопці, і навіть компліменти їхні ламаною англійською слухати було прикольно. Але компанія ровесників наших дітей ні на вечір, ні тим паче на ніч, як вони прозоро натякали, в наші плани аж ніяк не входила. Переконувати хлопчиків в цьому довелося з годину, впродовж якої вони ходили за нами тінню, час від часу видаючи перли на кшталт: “Чому я тобі не подобаюсь? Я можу бути твоїм хабібі (з єгипетської – «коханий») і зробити тебе щасливою!» Відчепились аж коли почули слово «поліція». Але «мій» на прощання оптимістично пообіцяв чекати завтра ввечері біля готелю – «Може,ти передумаєш! Я проситиму Аллаха!».

 

Пізніше ми дізналися від бувалої любительки Єгипту Марини, з якою розговорилися ввечері в готельному барі, що такі хлопчики постійно «охмуряють» туристок, причому якраз  жінки середнього віку  користуються великою популярністю. Курортні жиголо вважають, що серед таких швидше знайдеться сексуально невдоволена і водночас грошовита та щедра. Щодо більш прагматичних європейок, які і самі не комплексують відверто сказати про бажання інтиму, існують приблизні розцінки. Нашим же, зрозумівши слабинку, навчилися майстерно вішати на вуха локшину «про любов», заплутавшись у якій, жінки легко розлучаються з грішми заради солодкомовних коханців.

 

Платять в барах і нічних клубах, за спільні екскурсії чи зняту «для кохання» квартиру, дарують дрібні і солідні подарунки. Та вже й сам секс  непоганий подарунок, адже позашлюбні статеві стосунки в цій мусульманській країні суворо заборонені, а на одруження часом доводиться заробляти довго. Зате з нашими та європейками одружитися – раз плюнути. Тобто укласти специфічний арфі-шлюб за смішні гроші у будь-якій нотаріальній конторі. Жартома його ще називають «дозволом на секс». Бо чи не єдине право, яке він забезпечує – це бути тет-а-тет у квартирі чи готельному номері, бо без нього можна мати неприємності з поліцією.

 

38-річна Марина після третього віскі з льодом зізналася, що таким чином виходила у Хургаді заміж аж тричі, але чоловічого міні-гарему не має, бо щоб те «арфі» анулювати – вистачає просто порвати документ. Записала я і кілька підказаних нею помічних від єгипетських мачо слів з їх рідної мови:»харам» – гріх,»халас» – досить, і «ємши» – відчепись. Тим більше що того дня в Шармі довелося пережити ще дві «приємності». У фруктовій ятці, поки я, навантажена пакетами, розплачувалася з продавцем за гранати та інжир, якийсь «тутанхамон» встиг підскочити ззаду, за 2 секунди облапати моє волосся та плечі і знову шаснути у підсобку. А у таксі, яким ми поверталися в готель, дістав водій, який на швидкості під 100 та ще й на поворотах то озирався на мене, то зазирав в очі моїй приятельці. Вже вийшовши з авто, ми розреготалися: «В Україні ми б і не знали, що такі до чорта привабливі!…»

 

«Не в грошах щастя»


Дослідити  тему в Туреччині спонукала інша приятелька, що «висиділа» собі в інтернеті  типового курортного жиголо в особі тимчасово безробітного 40-річного менеджера з Анталії. Коли ми вже чекали в Борисполі на рейс «Київ-Анталія», моя Марійка ( назвемо її так) , опустивши додолу очі, видала: «Вибач, що не сказала раніше, але … нас там зустрічатимуть…Розумієш, я в неті з мужиком познайомилась –приємний такий, симпатичний – ну чого думаю не зустрітися, якщо буде можливість. Це ж ні до чого не зобов»язує…» 

 

Відтак в Анталії він так закрутив їй голову, що бачила я приятельку максимум три години на день. Тобто відпочивати мені довелось по суті одній. Було некомфортно, зате з»явилися чудові можливості дослідити тему цього самого секс-туризму. Насамперед – в розмовах з жінками, яких «поодинці» в нашому «п»ятизірковику» на 800 гостей виявилося чимало. Я просто підходила  до них на пляжі чи терасі бару над морем, показувала журналістське посвідчення і пояснювала, про що хочу написати. На анонімні коментарі погодилося 10 з 14-ти туристок, відтак я вибрала три типові точки зору.

 

Ганна, 35 років, менеджер зі Львова, розлучена: « Мене дуже втомлюють люди, тому у відпустку люблю їздити одна. Як правило, завжди закручується романчик. Турки красиво залицяються, вони палкі. Звичайно, їжджу на курорти не за сексом, бо з цим і дома проблем нема. Але якщо це частина приємного відпочинку – то чому ні? Я – жінка вільна. Платити чоловікові за інтим? Ще чого не вистачало! Але якщо він старається для мене, то і мені приємно робити йому подарунки, чи привезти кілька блоків сигарет, які тут значно дорожчі».

 

Ольга, 43 років, працівниця банку з Москви, заміжня: «У мене тут вже три роки постійний курортний кавалер. Між зустрічами переписуємось з ним в інтернеті, часом зідзвонюємось. Це красивий і молодший за мене чоловік, який працює звичайним продавцем у магазині. Мені з ним дуже добре, але я розумію, що йому не по кишені водити мене в дорогі ресторани і т.д. Тому скрізь плачу і за нього, бо вважаю,що при цьому все одно оплачую власне задоволення – бути з ким я хочу і де я хочу. А з чоловіком наші стосунки давно перетворились у сіру буденну звичку».

 

Тетяна, 54 роки, власниця фірми з Києва, вдова: «Ввважаю, що достойніше бути покупцем, ніж товаром. У мене дуже напружена робота, на шури-мури нема ні часу ні сил. До того ж нашим чоловікам подавай молодших, або вони вже взагалі нічого не хочуть. А тут я завжди почуваю себе бажаною. Навіть якщо вони із своїми компліментами та пристрастями прикидаються, то ілюзія все одно приємна. А щастя, як відомо, не в грошах. До того ж мені ніколи не доводилось платити «по прайсу» за раз чи за ніч. Все зовсім не принизливо, як ви, може, собі уявляєте».

 

Що підходить Юпітеру, те Венері – не в кайф

А тепер – про те, що відчула «на власній шкірі». Спочатку – в прямому розумінні, бо записалася з дуру на масаж, не оговоривши попередньо, щоб його робила жінка. Але звідки я знала, що масажистом виявиться молодий красунчик з тілом атлета і при таких даних чомусь все одно сексуально стурбований. Тож впродовж трьох сеансів я так жодного разу і не змогла розслабитись, бо масажиста так і тягнуло потрапити рукою трохи «не туди». На зауваження реакція була одна: хлопець бухався на коліна, клав руку на серце і, закликаючи у свідки Аллаха, ламаною англійською запевняв, що це «Тільки масаж!».

 

На закінчення ж постійно кликав мене на …дискотеку. Скандалити на курорті не хотілося, тому на четвертий сеанс вже просто не пішла. Але скажу відверто, що якщо жінці чоловічої ласки бракує ( у мене вдома на той час саме був роман у розпалі), то з таким масажистом в атмосфері кімнати з аромалампами, аромамаслами і специфічною музикою дах може зірвати і в найпоряднішої. Тому масажі нерідко продовжуються в номерах чи на зйомник квартирах, а більшість масажистів – ще ті мачо.

 

Моєю наступною помилкою був жартівливий комплімент старшому менеджеру ресторану з метою «забронювати» улюблений столик. Після цього за мною постійно бігав офіціант з записками від шефа, в яких той призначав побачення в місті. Побачень цих не хотілось, тому всі наступні мої трапези в ресторані супроводжувалися ну дуже ображеними поглядами. Черговим же «претендентом» став головний готельний сек”юреті, який постійно тицяв крадькома мікроскопічні трояндочки і все кликав «посидітb,як друзі» на нічному пляжі. До речі, в місті було те саме. Жодна з моїх прогулянок (в найскромнішому вигляді і темних окулярах на пів обличчя) не обійшлася без того, щоб «на хвіст не впав» черговий турецький мачо у віковому діапазоні від 20 до 60-ти.Переконалася, що найкраще вдається їх відчепити відвертим повідомленням, що місцевий бойфренд у вас вже є, а ще краще удавано поговорити з ним по телефону англійською, вживаючи турецьке слово «ашким» (коханий).

 

Розповідала все це, аби дати зрозуміти – у жінки будь-якого віку на тамтешніх курортах вибір кавалерів великий. І якщо комусь потрібен секс – його забезпечать в широкому асортименті. Інша справа, що їдуть туди наші нещасливі в особистому жінки не власне за сексом, як фізіологічною потребою, а за певною романтичною ілюзією. От і процвітає махровим цвітом «хабібо-ашкимівщина»,бо є і попит, і пропозиція. Жіночі фінансові витрати при цьому часто присутні. Але не так, як це передбачає купівля кохання чоловіками приміром в Таїланді. Психологи стверджують, що жіночий секс-туризм взагалі докорінно відрізняється від чоловічого. На їх думку, чоловіки-ловеласи на курортах просто продовжують робити те саме, що і вдома. Серед слабкої ж статі курортного щастя, як правило, шукають ті, у кого вдома стосунків нема або ж вони ніякі. Але там жінки тримають себе в рамках заради репутації, та й можливостей таких нема, а вже на берегах теплих морів віжки відпускаються.

 

Ну що ж, що маємо – те маємо…Головне – пильнувати здоров»я і не заграватися в любовні ігри, інакше розігруються справжні трагедії ( див. історії на тій же «Кунсткамері»). Ну і «обліко моралє» якось би поберегти, бо ж лізуть до наших жінок всі,кому не лінь, ще й через ганебну славу «доступних». Кажуть ,і у нас вже з»явились турагенства, які пропонують курортний секс-екскорт для багатих пань, ну але це все-таки ще нетипово. До речі, сам термін «секс-туризм» придумали журналісти. Жінки ж в усьому світі називають це «романтичними подорожами»….

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: