Щоб привести до тями продавців цукру, дозволять завезти дешевший імпортний

Опубліковано:
20 Грудня, 2015

Ціна на цукор необґрунтовано росте. Щоб вплинути на цю ситуацію, Міністерство аграрної політики планує дозволити ввезення імпортного цукру, який дешевший від нашого. Експерти переконані, що через такі кроки ціна на солодкий продукт стабілізується.

 

Незважаючи на той факт, що Тернопільська область – аграрна, і тут виробляють достатньо цукру, продаватимуть солодкий продукт, привезений із-за кордону. Його ціна нижча.

 

«В Україні вільна ринкова економіка і немає державного регулювання цін. Однак якщо ми будемо далі спостерігати скачки цін, то Міністерство аграрної політики зніме квоти, і а нашу країну поїде цукор із-за кордону. Його ціна буде нижча на 10 чи 15% ніж в Україні. Іншими методами навчити продавця, який хоче заробити багато неможливо. Тільки чесна конкурентна боротьба може дозволити тримати ціни на рівні», – розповідають у департаменті агропромислового розвитку ОДА.

 

Наразі ціна на цукор сягає двадцяти гривень за кілограм. За прогнозами продавців, можливе зростання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: