Що ж вони, худобини, роблять з народом?!

Опубліковано:
10 Березня, 2016

У 2016 році комунальні тарифи в Україні підвищуватимуться щонайменше тричі: з 1 березня — на світло, з 1 квітня — на газ, з 1 вересня — знову на електроенергію. І якщо ціни на світло терплячі українці “ковтають” без особливих протестів, то підвищення ціни на газ однозначно спричинить соціальний вибух.

 

Кіловат — півтора гривні!

Перше здорожчання вже відбулося — з 1 березня 2016-го за 1 кВт/год. доведеться платити 0,57 гривні (при споживанні у місяць до 100 кВт/год. ) та 0,99 гривні (за спожиту за місяць електроенергію понад 100 кВт/год. і до 600 кВт/год.).

Слюсар Андрій із Великих Гаїв, як і мільйони українців, просто шокований таким черговим “подарунком” від Кулівлоб.

— Я послухав “добрих” людей і при опаленні хати тепер більше використовую електрику, а не “окупаційний” газ, — каже Андрій. — За січень перевищив ліміт 600 кВт. Мені ще за старими тарифами нарахували 800 грн. Додайте сюди ще 300 грн. за газ і 400 грн. за інші комунальні платежі. Сума кругленька — 1500 грн. за двокімнатну хату. Дружина — в декреті, друга мала ходить до садочка, у мене зарплата 1800 грн., ще якусь “тищонку” на “шабашках” зароблю. Нас пустили “на квартиру” лише за комунальні, і за це дуже вдячні. Але про субсидії і не мріємо. Та й знайомі в Тернополі вже сім кіл пекла пройшли, щоб виробити ті субсидії і ще досі не мають. Я з тою бюрократією навіть зв’язуватися не хочу. А як жити? Від сім’ї на заробітки їхати? І тепер вони знов підняли ціни на світло і ще піднімати хочуть…

Для більшості українців — нинішні тарифи за електроенергію просто непідйомні. Однак, виявляється, це ще не межа. Уряд Яценюка продовжує реальний тихий геноцид власного народу. За його планами, з 1 вересня 2016 року тарифи знову зростуть: за 1 кВт/год. доведеться платити 0,714 гривні (при споживанні до 100 кВт/год.) та 1,29 гривні (при споживанні понад 100 кВт/год. і до 600 кВт/год.). А вже з 1 березня 2017-го має відбутися ще одне зростання ціни: за 1 кВт/год. доведеться платити 0,90 гривні (при споживанні до 100 кВт/год.) та 1,68 гривні (при споживанні понад 100 кВт/год. і до 600 кВт/год.). При цьому гранична межа цих цін (при споживанні понад 600 кВт за місяць) виросте до 1,68 грн. за кіловат.

За комунпослуги іде уся пенсія.

А за що жити?
Уже наступного місяця подорожчає й газ. Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і компослуг Дмитро Вовк прогнозує з 1 квітня підвищення мінімального тарифу на газ для населення і підприємств теплокомуненерго у зимовий період на 53%. Тобто до 5,5 грн. за кубометр. Нині, нагадаємо, ми платимо 3,6 грн. за кубометр, якщо використовуємо за місяць до 200 кубометрів. А якщо більше, то 7 гривень за кожний куб, спожитий понад цю мінімальну норму. Тепер же, за словами Вовка, вартість централізованого опалення зросте в середньому ще на… 80% у місяць!

— Що ж вони, худобини, роблять з народом?! — обурюється бабуся Богданка з села Стегниківці Тернопільського району. — Знаєте, скільки мені за січень нарахували? Більше двох тисяч! А в мене пенсія — 986 грн. Я на субсидії не подавала, бо онучка Христинка в мене прописана і в Італії на роботі. А тепер не знаю, що робити? Може, підписи в сусідів збирати, що сама живу, і тоді субсидії дадуть? Та чи дадуть? Шкодую тепер, що за Порошенка голосувала. Сєня мені відразу не подобався, а за того голосувала. Хотіла — за “вила”, а люди в селі кажуть, най той “шоколадний заєць” виграє, щоб москалі на войні заспокоїлися. А що вийшло? Наших хлопців далі вбивають, влада війну називає АТО, Надю Савченко катують, ввечері сиджу біля телевізора і плачу. Ні на що нема у нас ради. Українську державу, за яку пролито стільки крові, свої, а не Путін, розвалюють на очах… 

Фото НОВА Тернопільська газета.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: