СБУ: За агітацію у соцмережах проти мобілізації можна отримати до 8 років

Опубліковано:
26 Лютого, 2015

Слідчі Служби Безпеки України зобов’язані відкривати кримінальне провадження за публікацію у соціальних мережах закликів до зриву мобілізації.

 

За публікацію в соцмережах агітації проти мобілізації будуть відкривати кримінальну справу

Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на відповідь СБУ на запит видання.

 

Відзначається, що і інформацію про таке правопорушення слідчий СБУ може отримати від інших осіб або самостійного виявити протизаконний посаду в інтернеті.

 

«В тому чи іншому випадку співробітник СБУ зобов’язаний протягом 24 годин відкрити кримінальне провадження», – йдеться в повідомленні.

 

За даними видання, повідомлення з антимобилизационым характером кваліфікують за статтею 114-1 Кримінального кодексу (перешкоджання законній діяльності ЗС України та інших військових формувань в особливий період), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

 

Як повідомляв УНІАН, перша хвиля нинішньої мобілізації до лав ЗСУ почалася 20 січня і триватиме 90 днів, мобілізації підлягає понад 60 тис. чол.

 

В цілому в 2015 році мобілізація пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Другий етап почнеться орієнтовно в квітні і триватиме 60 днів, а третій етап – в червні і також триватиме 60 днів.

 

Протягом цього року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тисяч українців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агцтація, #відповідальність, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #соціальні мережі, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: