Сьогодні вночі у Тернополі очікують нападу «тітушок»

26.04.2015 23:05   Джерело: Погляд
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На захист стадіону “Текстерно” (на вул. Злуки, 15, м. Тернопіль) понад 1 500 тернополян підписали резолюцію щодо протесту забудови стадіону ПП “Матла”. А сьогодні відбулось віче на захист стадіону під час якого закликали місцевих чоловіків допомогти відстояти позиції символічного “Майдану Текстерно” цієї ночі.


— Кілька годин тому надійшла інформація, що завтра, 27 квітня, о 5.00 ранку до наметового містечка прийдуть невідомі, — зазначив представник громадської організації “Воля”, який разом з місцевими мешканцями бере участь у нічній охороні символічного “Майдану “Текстерно”. — Йдеться про як мінімум 150 осіб, які будуть намагатися розігнати мирних жителів.

 

Участь у недільному віче на стадіоні “Текстерно” взяли понад триста тернополян. Що цікаво, більшість учасників зібрання – діти. Юні тернополяни напередодні прибрали територію стадіону, за це сьогодні отримали грамоти від своєї громади. Також діти не соромилися виступити і перед мікрофоном, вимагаючи припинити незаконне будівництво.

 

Перед присутніми виступили голови громадських організацій Тернополя, представники Правого Сектора, депутати Тернопільської міської ради, мешканці довколишніх будинків.

 

 

Як розповів нашому кореспонденту голова ГО “Майдан Тернопіль” Богдан Брич, тернопільська будівельна фірма “Матла” сьогодні має 43 відсотки акцій приватного навчального закладу, який вже не функціонує, відтак керівництво підприємства демонструє спробу забудувати територію на власний розсуд, всупереч закону України про містобудування і Земельного кодексу. “Є документи — так звані облікові картки — з мокрими печатками, датовані 2002 роком, на комплекс спортивних споруд (встановлений близько 35 років тому) стадіону “Текстерно”, у який входить футбольне поле, баскетбольний та бадмінтонний майданчики, поле для міні-футболу, бігова доріжка, трибуни, — сказав Богдан Брич”. Облікові картки – це технічні паспорти на об’єкти, які належать до комунального майна Тернопільської міської ради.

 

За словами ведучого віче Андрія Ткаченка, межа для діалогу з забудовником була перейдена три дні тому о 4:30 год. ранку, коли на території стадіону з’явилася будівельна техніка, розпочато риття котловану. “З цього приводу ми оголосили безстрокову акцію протесту, яку підтримали численні місцеві громадські організації міста, — сказав пан Андрій. — Зокрема, Правий Сектор допоміг вивезти будівничу техніку за межі стадіону”.

 

Депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк: “Я надіслав листи у прокуратуру, до суду, однак рішення Феміди поки що не нашу користь. Втім, гру ще не закінчено. Свою вагому роль ще може зіграти громадськість. У п’ятницю, 24 квітня від імені ініціативної групи щодо стадіону “Текстерно” я спрямував листи голові Тернопільської облдержадміністрації Степану Барні та Народному депутату України від Тернополя Тарасу Пастуху – це та важка артилерія, яка повинна зараз включитися у протистояння – підняти проблему на рівні Кабінету Міністрів, адже порушення вітчизняного законодавства очевидне”.

 

 

Своє звернення під час віче представники Правого Сектора висловили, поваливши бетонні стіни, встановлені ПП “Матла”.

 

У вівторок, 28 квітня о 9.00 ранку мешканці довколишніх від стадіону помешкань обіцяють чисельно прийти на сесію Тернопільської міської ради. Ініціативна група подала заявку і на присутність у сесійному залі, щоб взяти слово.

 

П.С. Мешканці вул. Злуки запевняють, що ретельно прибирали стадіон “Текстерно” напередодні віча, однак сьогодні територія довкола поля була дуже засміченою. Місцеві жителі бачать у цьому навмисне засмічення стадіону невідомими, щоб показати, наче стадіон нікому з тернополян не потрібен…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Погляд  

Коментарі