Революційні зміст та форма Григорія Лоїка (ФОТО)

Опубліковано:
30 Листопада, 2014

17 різноформатних робіт тернопільського митця Григорія Лоїка, об’єднаних темою революції, представили в тернопільській галереї «Бункермуз». Картини виставки «Революція зміст та форма» раніше ніде не виставлялися, вони створені в різний час, але в них автор рефлексує на одну тему. Григорії Лоїк експериментує з формою: є полотна незвичного формату, наприклад, два метри на шістдесят сантиметрів, окрім того, представить роботи інсталяційного характеру. 

 

Ігор Мамус: “У своїх роботах Григорій Лоїк концентровано передав бачення революції”.

 

 

Віра Стецько: “Виставка “Революція зміст та форма” була несподіваною: більше знаю формальну творчість Григорія, а тут побачила фігуративне мистецтво. Експозиція мене вразила, тут є цікаві роботи. За час, відколи була остання персональна виставка Григорія Лоїка у Тернополі, він змінився. У нього є нові цікаві форми подання, відношення до формату роботи. Думаю, виставка захопить молодих, бо тут є що подивитися. Роботи звернені до сучасного трагічного”.

 

Григорій Лоїк: “Дякую, галереї “Бункермуз” за те, що вона є, любить та шанує мене. 
Художник — постійний чоловік. Мої методи не змінюються — змінюється теми. Художник — стала величина, це форма людської свідомості. Він може розвиватися, але не мінятися, він хоче, щоби люди мінялися, тому він малює та показує свої роботи”.

 

Довідково:

Григорії Лоїк — головний художник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, автор проекту-переможця пам’ятника Небесній Сотні в Тернополі. Остання його персональна виставка в Тернополі відбулася в 1996 році, хоча після того мав ряд виставок у інших обласних центрах.

 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бункермуз, #лоїк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #революція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: