Раїсу Богатирьову досі вшановують в тернопільській лікарні?

Опубліковано:
24 Грудня, 2015

Пацієнтів районної лікарні обурили фото екс-міністра охорони здоров’я в одному з відділень. Керівництво закладу запевняє – це ж просто історія. Там є фото всіх, хто долучився до відкриття відділення. В тому числі – й екс-президента Ющенка

Фото колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової обурили відвідувачів Тернопільського районного територіально-медичного об’єднання, яке в народі називають тернопільська райлікарня.

 

Про це пацієнти розповіли знаній тернопільській волонтерці Лілії Мусіхіній. Та, відповідно, звернулась до журналістів.

 

Звертаюся до Вас, бо душа болить після побаченого сьогодні, – написала жінка у листі до волонтерки. – У відділенні фізіотерапевтичних процедур, у фітобарі, сьогодні зранку побачила на стіні кілька фотографій з портретами екс-міністра Богатирьової. І це після всього, що вона зробила. Це після того, як вона загнала нашу медицину у глухий кут. Після того, як помирають дітки, батьки котрих не мають грошей, щоб спастися від страшної недуги. Після того, як розстрілювали Майдан, а вона купувала сумочки по 50 тис євро. Ганьба і стид.

 

Аби прояснити ситуацію, ми телефоном зв’язались з головним лікарем Ігорем Вардинцем, який понад 30 років очолює райлікарню, однак зараз перебуває на лікарняному.

 

Там є ціла галерея всіх людей, в тому числі й екс-міністрів, за часи будівництва комплексу, – каже Ігор Вардинець. – І кожне фото приурочене моменту. Є знимки з часу, коли відновляли санаторій – тоді є фото з екс-міністром Москаленком, а губернатором був п. Коломійчук. Це у часи, коли ми зарплати отримували старими пилосмоками і горілкою. І це все стояло у підвалі, де зараз відділення.

 

Потім приїжджав тодішній президент України Віктор Ющенко. Є й з ним світлини, бо тоді здали цілий корпус, каже головний лікар. В підвалі зробили реконструкцію, капремонт. Наступним етапом був приїзд Раїси Богатирьової. Тоді медзаклад отримав сучасного німецького обладнання на 7 млн грн., згадує медик.

 

Дуже не хотіли, щоб вона приїжджала, тим паче, я був в опалі до тодішньої влади області, – пригадує Ігор Вардинець. – І ці фото, ймовірно, з того її приїзду. До цього я чотири рази  безуспішно намагався привернути увагу до нашого закладу. І щоб дати раду – потрібен був приїзд «високої» особи. І п. Гоч переконував губернатора Хоптяна не везти Богатирьову до нас. Але в медицині області не було тоді особливо що показати. А тут здали відділ, який повністю обладнаний за державні кошти.

 

У відділенні – ціла галерея. На фото люди, які долучились до відкриття відділень чи оновлення медзакладу, каже п. Вардинець.

 

Це просто історія, зображена на фото, – підсумував він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: