Пропонують ввести мораторій на конфіскацію майна за борги по ЖКП

Опубліковано:
23 Квітня, 2015

Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка пропонує законодавчо закріпити заборону арештовувати і відчужувати майно за борги по комуналці.

 

«На сьогодні відповідно до закону «Про виконавче провадження» будь-яке майно українців можна конфісковувати за борги по ЖКП, починаючи від грошових заощаджень, закінчуючи квартирами. Якщо враховувати той момент, що донедавна для накопичення серйозного боргу по комуналці потрібні були роки і практично конфіскація майна майже не відбувалась, то починаючи з 1 травня – це вже перспектива п’яти-шести місяців», − пояснив М.М.Кукуріка.

 

«У меморандумі МВФ є рекомендація уряду України розробити  і впровадити більш ефективні заходи для боротьби із боржниками, шляхом розробки постанови, яка б спрощувала процедуру конфіскації майна. Такі правила вже діють в Європі. Однак застосовувати їх до України  не можна. Влада повинна вести мораторій на відчуження майна боржників, принаймі на найближчі роки, коли стане зрозуміло, чи ефективна система субсидування», – наголосив Микола Кукуріка.

 

Нагадаємо, нещодавно начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) Наталія Хоцянівська на брифінгу повідомила: «Мені не хотілося б, щоб мої слова були сприйняті таким чином, що завтра почнеться відбирання майна у боржників. Але хочу сказати, що дійсно з цією ганебною практикою, яка руйнує всю систему надання та отримання житлово-комунальних послуг, потрібно, напевно, перейти до більш жорстких заходів для того, щоб цю ситуацію змінити і все ж змусити неплатників проводити розрахунки».

 

Додамо, що уряд вже ініціював зміни до закону “Про житлово-комунальні послуги”, які передбачають введення пені за несвоєчасну оплату ЖКП у розмірі 0,1% від суми неплатежу.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борги, #відчуження, #ЖКГ, #майно, #мораторій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: