Прокурору Тернопільської області дали три дні

Опубліковано:
23 Грудня, 2014

Самооборона Майдану Тернопільщини та інші громадські організації пікетували 23 грудня обласну прокуратуру. Під час акції Комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик озвучив головні вимоги та передав відповідне звернення обласному прокурору.

 

 

 

 

 


 

– Не доведені до логічного завершення, а іноді відверто саботуються справи по злочинах посадових осіб, – зазначив Іван Ковалик. – Зокрема це стосується ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», Управління у справах захисту прав споживачів у Тернопільській області, Головного управління юстиції в Тернопільській області. Одним із кричущих фактів є не притягнення до відповідальності за отримання хабара начальника Реєстраційної служби Пікуля Ярослава Григоровича, яке було задокументоване  органами Служби Безпеки України, і який, завдячуючи покровительству керівництва обласної прокуратури, досі залишається непокараним.  Під носом в прокуратури області відбувається відвертий «дерибан» комунальної власності та земельних ділянок корумпованою міською владою.

 

Це звернення прокурор Тернопільської області прокоментував журналістам наприкінці акції протесту.

 

– На думку Івана Ковалика прокуратурою області неналежно розслідується ряд кримінальних проваджень, і вони вимагають від прокуратури відкритого, прозорого та неупередженого розслідування кримінальних проваджень щодо суспільно значимих злочинів у нашому краї, – сказав Юрій Гулкевич. – Щодо управління у справах захисту прав споживачів, то це провадження уже скероване до суду з обвинувальним актом. Стосовно начальника Реєстраційної служби, то дійсно є кримінальне провадження по факту отримання однією людиною хабара нібито для передачі іншій людині. Але є тільки посередник. Ми працюємо в тому напрямку, щоб виявити всіх осіб цього злочину. І позиція «Самоборони» тут надумана, тому що ніхто не прийняв в межах цього кримінального провадження жодного рішення щодо закриття його стосовно тієї чи іншої особи. Ми робимо свою роботу, ми її плануємо, проводимо слідчі дії. Є свідок, є інші докази, і я думаю, що в даному кримінальному провадженні навряд чи ця особа, якій зараз повідомлено про підозру залишиться однією і буде йти до суду тільки вона.  Але це є слідство, ми маємо час для проведення якісного досудового розслідування, для зібрання доказів і передачі обвинувального акту до суду в такому стані, щоб суд нам нікого не виправдав, і щоб уникнути незаконного притягнення до кримінальної відповідальності тієї чи іншої особи. На звернення «Самооборони» ми дамо відповідь відповідно до вимог законодавства – протягом місяця. Інших звернень від пікетувальників наразі немає, у випадку надходження ми будемо їх розглядати.

 

Зі свого боку Самооборона Майдану Тернопільщини  вимагає протягом триденного терміну заслухати звіт прокурора області про результати розслідувань вище зазначених справ. У випадку ігнорування цих вимог активісти обіцяють докласти максимум зусиль для звільнення прокурора області і його заступників із займаних посад.

 

Ольга Трач

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #люстрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пікет, #прокуратура, #тернопіль, #тернопільські новини, #шини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: