Прокуратуру очікує велика чистка

Опубліковано:
12 Листопада, 2014

Після того, як набув чинності так званий закон про люстрацію, втратив крісло перший заступник прокурора області, ще вісім прокурорів упродовж 10 років не зможуть займати посади в органах влади. А всі інші очікують на перевірку.

 

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» пішов з посади перший заступник прокурора Тернопільської області Василь Шаравара. Він працював на Тернопільщині з квітня, однак перед тим займав прокурорську посаду в Хмельницькому. Робота заступником прокурора під час правління Віктора Януковича до того ж позбавила Шаравару займати відповідальні посади в органах державної влади протягом 10 років.

 

– За моїми підрахунками, в період з лютого 2010 року по лютий 2014-го на Тернопільщині працювало восьмеро прокурорів області і їх заступників. За законом вони мають бути внесені у спеціальний реєстр. Це перешкоджатиме їм займати посади у державних органах протягом 10 років. Утім ніхто з них вже не працює у прокуратурі: хтось пішов на пенсію, хтось звільнився з інших причин, – пояснює нинішній прокурор області Юрій Гулкевич.

 

За його словами, ті прокурори, які не потрапили автоматично під люстрацію, теж не уникнуть тесту на чесність.

– Ми всі пройдемо перевірку відповідно за графіком, складеним Міністерством юстиції. По кожному буде зроблено висновок, чи може він займати свою посаду, – каже пан Гулкевич.

Перевіряючі звертатимуть увагу на професійну діяльність прокурорів, а також перевірять їх майновий стан. Якщо людина не зможе пояснити походження своїх статків, її можуть звільнити і навіть притягнути до відповідальності.

 

Олена Бойчук

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гулкевич, #люстрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прокуратура, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: