Прокуратура заявила, що композитора Володимира Івасюка вбив КДБ

24.04.2015 01:11   Джерело: Волинські новини
Опубліковано : Тарас Савчук

Український композитор Володимир Івасюк не вчиняв самогубства, його насправді вбив КДБ. Про це стало відомо після поновлення у 2014 році Генеральною прокуратурою України розслідування обставин справи. Про це інформує «Преса України».

Прокурор Львівської області Роман Федик заявив про те, що слідчі прокуратури нарешті довели, що відомого композитора та співака Володимира Івасюка насправді вбили співробітники КДБ.

«Слідчі прокуратури зібрали безперечні докази того, що у 1979 році співака Володимира Івасюка вбили співробітники КДБ. Коли тіло улюбленця народу знайшли у Брюховицькому лісі, радянська влада поспішила визнати, що Володимир Івасюк вчинив самогубство. Люди відмовлялися в це вірити. У 2014 році Генеральна прокуратура поновила розслідування цієї справи. Сьогодні можу заявити, що нам вдалося знайти свідків та беззаперечні докази вбивства Володимира Івасюка працівниками КДБ. Оскільки справа стосується працівників спецслужби колишнього СРСР, матеріали розслідування ми передали військовій прокуратурі», - повідомив прокурор.

Громадські діячі уже встигли висловити свої думки із вказаних заяв прокуратури. Зокрема, народний депутат Олександр Бригинець із цього приводу зазначив: «Як камінь з душі впав… Всі знали, що ніякого самогубства не могло бути, але тепер це доведено. Івасюк справжній геній, мученик і Герой. Слава Івасюку! Слава Україні! Ганьба Путіну з його КГБ!».

В свою чергу, українська поетеса та публіцист Оксана Забужко назавала це справді «сенсаційною новиною».

«Зроду-звіку нічого подібного не читала. І ніхто не читав - за весь час існування "умовно-незалежної" української держави це буде ПЕРШИЙ такий процес (досі всі такі вбивства, на пам'яті всіх живих поколінь, були "ідеальні", "не докажешь" - від Василя Симоненка й Алли Горської до Чорновола, Ґонґадзе і снайперів на Майдані...) Аж біблійним чимось повіяло, їй-Богу: сповняються строки, переповнилася чаша беззаконь... Ще трохи - і каміння возопіє, і калинова сопілка озветься дівочим голосом... Рушила крига?.. Благослови, Господи!», - зазначила Забужко.

Нагадаємо, Володимир Івасюк - один із основоположників української естрадної музики (поп-музики). Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Мертвим композитора знайшли 18 травня 1979 р. Слідство висунуло версію, що Володимир ще «не набув душевної рівноваги» після лікування у Львівській обласній психіатричній лікарні й покінчив життя самогубством.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Волинські новини  

Коментарі