Проект «100 кращих тернополян» набирає обертів

Опубліковано:
26 Лютого, 2015

Організатори громадського проекту «100 кращих тернополян» оприлюднили проміжні результати за перші 10 днів реалізації такого проекту.

 

За совами Назара Зелінки, участь у висуненні в список кращих тернополян взяло вже понад 4000 осіб. Вона запропонували понад 1100 тих, кому довіряють. Однак, на офіційному сайті проекту www.top100.te.ua розміщено лише трохи більше 400. Це означає, що інші висуванці є в базі даних проекту, але відображатися на сайті будуть лише тоді, як їх висуне 3 і більше людини.

 

Не оминули організатори і тему можливих фальсифікацій на користь когось з висуванців.

 

Як повідомив Олег Різник, комп’ютерна програма, що обслуговує базу даних проекту, складена так, що організатори можуть побачити разові сплески активності по комусь з учасників проекту, побачити нещодавно куплені картки з номерами мобільних операторів, а також в значній мірі відслідкувати тих, хто подає свій голос, але не є тернополянином.

 

«Ми будемо працювати над тим, щоб детально піддавати аудиту всі нетипові ситуації з можливими накручуваннями голосів», – зазначив Олег Різник.

 

Для цього організатори запропонували самим журналістам створити аудиторську групу в складі 3-х авторитетних осіб, які би від імені та за дорученням журналістів міста Тернополя могли здійснювати незалежний аудит та мали доступ до всіх кандидатів та номерів, що фігурують у їх висуненнях, а саме: до процедури опрацювання анкет, які тернополяни заповнюють в наметах, зможуть проінспектувати роботу call-центру та сервісу опрацювання СМС, ознайомляться з адміністративною частиною системи, у якій ведеться підрахунок зібраної інформації. Єдиною вимогою до аудиторів буде нерозголошення будь-якої інформації до завершення проекту. Вимога така вимушена, аби максимально ускладнити спроби фальсифікацій та щоб не було стороннього впливу на громадську думку.

 

Нагадаємо, що проект «100 кращих тернополян» – громадянська ініціатива, мета якої активізувати громаду та виокремити сто людей, які мають довіру. Це самооцінка тернополянами самих себе за критерієм – довіра.

 

Детальніше ознайомитись з ідеєю, методикою та метою проекту можна переглянувши наш анімаційний ролик: https://www.youtube.com/watch?v=DIFldmCwuMI

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #віктор гурняк, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Проект “100 кращих тернополян” набирає обертів

Опубліковано:
16 Лютого, 2015

За неповні 3 дні з моменту початку проекту зареєстровано 315 претендентів до праймерізу. Всього у поданнях взяло участь 696 тернополян. Зі 2563 опрацьованих подань виявлено 320 спроб «накруток» – усі вони відфільтровані і не враховані.


Нагадаємо, що маштабний проект стартував у Тернополі 13 лютого і має дві мети: активізувати громадянське суспільство та визначити топ 100 гідних довіри тернополян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернополян закликають обрати сотню найкращих

Прийняти участь в таких “виборах” зможе кожен – організатори створили чотири варіанти голосування. Вони наголошують: механізми для чесного формування нової громадянської еліти Тернополя добре продумані, а сам проект – не політичний і об’єктивний.


Попри ситуацію в країні, проект на часі, переконані організатори.

– Один хороший тернополянин, наш друг, якого вже нема серед живих, говорив: “В Україні дві війни: одна на Сході, а інша в середині кожного з нас та в країні”, – говорить співініціатор проекту Назар Зелінка. – Ці внутрішні вороги у кожному: страх, байдужість, інертність, а вороги держави – корупція та продажність. Ми вирішили реалізувати проект, який поможе перемогти цих ворогів. Ідея проекту виникла у нас чотирьох: я, Олег Удич, Віктор Гурняк і Олег Різник. Реалізовувати, нажаль, мусимо вже без Віктора… Одна мета проекту – активізувати тернополян. Інша – визначити сто авторитетних, чесних, високоморальних тернополян, які є прикладом і які не торгуватимуть своїм ім’ям.


 Довідка. Перший етап, під час якого можна пропонувати гідних тернополян, стартував 13 лютого і триватиме до 15 березня. Другий стартує 17 березня і триватиме до 15 квітня, саме в цей час можна голосувати за запропонований список аби сформувати топ-100.

 
Запропонувати кандидата на голосування можн зателефонувавши за номером 096-686-17-23 або надіслати СМС з ПІП кандидата на цей же номер. Також висунути кандидата можна на сайті www.top100.te.ua. Можна запропонувати людей і в одному з п’яти наметі, які з’являться в люддних місцях Тернополя. Такими ж механізмами можна буде й проголосувати в березні за запропонованих громадою людей.

 
10838175_1565942613663498_1036021173375981480_o10959948_1565942876996805_7590837124520762110_o

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: