Про міжнародний жіночий день згадали тільки в Президента та ТОДА?

Опубліковано:
8 Березня, 2016

Можна по-різному ставитися до святкування 8 березня.

Жінки, які отримують мало уваги від своїх чоловіків протягом року, ревносно захищають це свято, шукаючи для цього самозаспокійливі оправдання. Частина жінок списує все на традицію, забуваючи, як то кажуть “зрєть в корєнь”.

Однак стрічка у “Фейсбуці” рясніє повідомленнями про правдиву історію цього дня, як і про перелік країн, де це свято відзначається на державному рівні.

 

Віктор Долішній на ФБ: “Варто лише це знати ))) червоний — вихідний день, помаранчевий — вихідний для жінок, жовтий — неофіційне свято “На початку XXI століття цей день залишається державним святом у низці пострадянських та соціалістичних країн: Азербайджані, Анголі, Білорусі, Буркіна-Фасо, В’єтнамі, Грузії, Північній Кореї, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Китаї, Республіці Конго, Лаосі, Молдові, Монголії, Непалі, Таджикистані, Туркменістані, Росії, Уганді, Україні.”

 

В Україні керівництво держави боїться більше іміджевих втрат, ніж сказати народу правду. Тому досі 8 березня у нас державне свято. Як і в Росії. Незважаючи на Закон про декомунізацію.

З Міжнародним жіночим днем (правда дуже завуальовано під зустріч з жінками-військовими та волонтерами) привітав глава держави Петро Порошенко. Офіційного вітання, правда, на сайті не виставили.

Повторив дії свого шефа і голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Привітав з цим святом і президент росії владімір путін. “Этот праздник в России отмечают с особой теплотой. Пожалуй, как нигде в мире”, – правдиво зазначив російський президент, знаючи реальну картину з відзначенням цього свята в світі.

Натомість, представники місцевого самоврядування – голова обласної ради Віктор Овчарук та мер обласного центру Сергій Надал – скромно промовчали. Ні вітань, ні інформації про заходи, присвячених 8 березня, на сайті немає.

Щоправда, члени Блоку Петра Порошенка “Солідарність” Віктор Овчарук та Віктор Шумада (працює секретарем міської ради в команді Надала) поширили скромне партійне вітання, виставлене партією на сторінці у “Фейсбуці”.

Не церемоняться в питаннях ідеології і міські голови міст обласного значення. Вітання з міжнародним жіночим днем оприлюднили на офіційних сайтах як міський голова Кременця, так і його колега з Чорткова.

Дань чужій для українства традиції віддають все рідше і рідше. Мабуть тому всі бояться привітати з Міжнародним жіночим днем Надію Савченко, яка сидить у вязниці в країні, де “этот праздник отмечают с особой теплотой”…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: