Про вчителів Тернопільщини подбають?

Опубліковано:
13 Грудня, 2014

Ми не маємо права знижувати соціальний статус вчителя. Збільшення навантаження на вчителів можливе лише на тлі зростання заробітної плати. Таке переконання висловила голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич у ефірі Громадського радіо, коментуючи пропозиції Міністерства фінансів щодо збільшення навантаження на вчителів з 18 до 20 годин.

“Наприклад, збільшення навантаження на вчителів з 18 до 20 годин. Я хочу повідомити, що можливо таке збільшення навантаження колись можна буде зробити в системі освіти, але тільки в тому випадку, якщо воно буде відбуватися на тлі зростання заробітної плати. Зараз в такій складній економічній ситуації ми цього допустити не можемо без зростання заробітної плати”, – зазначила голова профільного парламентського комітету.

Окрім того, вона повідомила, що збільшення навантаження призведе до звільнення щонайменше 9 тисяч учителів, оскільки при збільшенні навантаження на ставку, зменшується кількість годин в цілому, які залишаються для додаткових ставок.

“Є проблема, яка характерна для всього європейського простору це демографічний спад і, наприклад, поляки минулого року змушені були звільнити 6 тисяч вчителів. Але коли вони це робили, то вчителі отримували одразу шестимісячну заробітну плату, а також сприяли їхньому працевлаштуванню або перекваліфікації. Ми такого соціального пакету зараз для вчителів передбачити не можемо”, – зауважила Гриневич.

“Тому Комітет з питань науки і освіти і Міністерство освіти і науки єдині в думці про те, що ми можемо шукати джерела економії, і такі джерела економії є. Але ми в жодному разі не маємо права зараз понижувати соціальний статус вчителя, і до речі це записано в Коаліційній угоді під якою підписалися всі члени коаліції. Це наша спільна позиція”, – наголосила голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

Як відомо, Міністерством фінансів України підготовлені пропозиції щодо змін до законодавчих актів, що мають на меті оптимізацію витрат державного бюджету, в т.ч. на освітню галузь.

У Профспілці працівників освіти і науки України вже заявили, що реалізація ініціатив Міністерства фінансів може призвести до звільнення близько 100 тисяч учителів впродовж двох наступних років.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вчителі, #навантаження, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #соціальний пакет, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: