Про податки на Тернопільщині з перших уст (ВІДЕО)

Опубліковано:
6 Грудня, 2014

ГУ ДФС у Тернопільській області розпочало випуск “Податкового вісника” на допомогу платникам податків. Перша тема: Боротьба з мінімізацією ПДВ. Даний вісник з роз’ясненнями податкового законодавства та змінами до нього буде виходити щотижнево на каналі ГУ ДФС у Тернопільській області в YouTube, – повыдомляє тернопільський бізнес-ресурс “Бізнес Компаньйон”

 

На сьогодні головним управлінням державної фіскальної служби в Тернопільській області звертається особлива увага в роботі на платників ПДВ, які задіяні у схемах мінімізації податкових зобов’язань з ПДВ.
Це, перш за все, стосується – вигодонабувачів, які мають стосунки із ризиковими контрагентами та відповідно отримуються необґрунтовану податкову вигоду, при цьому занижуючи суми сплати податків до бюджету.

 
Сформований фіктивний податковий кредит контрагентами для реальних платників – вигодонабувачів підлягає особливому відпрацюванню органами державної фіскальної служби і упереджується за наслідками контрольно-перевірочних заходів.

 
Тому, платникам податків які придбають товари, роботи чи послуги необхідно більш уважніше вибирати своїх партнерів по бізнесу віддаючи перевагу постійним партнерам, зареєстрованим платниками ПДВ на дату здійснення господарських операцій, які не знаходяться за адресами масової реєстрації, мають достатні трудові ресурси, офісні та складській приміщення (за потреби).

 
Крім цього, не слід будувати господарські відносини із платниками по яких до ЄДР внесено відомості про відсутність підтвердження відомостей, які відсутні за місцезнаходженням, по яких прийнято рішення про припинення чи по яких змінено податкову адресу.

 
Важливим для платників є своєчасність та повнота подання ними податкової звітності з ПДВ та реєстрів отриманих та виданих податкових накладних до податкових інспекцій та аналогічно їхніми контрагентами, своєчасність та безпомилковість реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, наявність підтверджуючих первинних документів щодо здійснених господарських операцій, ТТН, дозвільних документів на здійснення певних видів діяльності, сертифікатів відповідності та інше.

Отже, дотримання таких правил дозволить платникам уникнути непорозумінь із бізнес-партнерами та донарахувань податків та штрафних санкцій органами державної фіскальної служби. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ДФС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: