Президент Польщі Качинський був убитий російськими спецслужбами – експерт

Опубліковано:
11 Квітня, 2015

Німецький журналіст Юрген Рот впевнений, що Президент Польщі Лех Качинський загинув разом з рештою польською елітою в результаті цілеспрямованих дій ФСБ.

 

Німецький журналіст Юрген Рот вважає, що Президент Польщі Лех Качинський був убитий разом з усією польською елітою російськими спецслужбами. Про це він розповів в інтерв’ю Bild.

Такий висновок він зробив після того як вивчив «секретний звіт начальства одного зі співробітників BND» (Федеральної розвідувальної служби Німеччини). «У трьохсторінкову звіті, написаному в березні 2014 року, говориться, що офіцер російської ФСБ підклав кілька тротилових зарядів з дистанційно керованими детонаторами на борт президентського лайнера. Його польські помічники в аеропорту Варшави допомогли йому в цьому», – зазначив Рот.

«(Звіт -. Ред) складено добре знайомим мені чинним співробітником BND, який має в своєму розпорядженні дуже серйозними зв’язками в урядових колах Польщі та Росії», – говорить він. «До речі, в звіті є ім’я і документи відповідального генерала ФСБ, який працював тоді на Україні. До того ж звіт заснований на двох зовсім незалежних один від одного джерелах з Польщі та Росії: і обидва детально описують, що на борт була закладена вибухівка, що, зрештою, призвело до знищення президента Качиньського і частини консервативного політичного і військового керівництва країни».

В офіційних звітах російської та польської сторін зазначено, що не було знайдено слідів вибухівки, але сьогодні є багато досліджень відомих вчених з Польщі, Австралії та США, в яких сліди вибухівки за допомогою високочутливих приладів все ж були виявлені, стверджує журналіст.

Мотив даного злочину, на думку Рота, «ясний як божий день: Качинський був затятим противником Кремля і Путіна і виступав проти багатомільярдної угоди з« Газпромом ». Пізніше його наступник Дональд Туск уклав цю угоду всупереч побоюванням партії Качинського «Право і справедливість».

Після появи книги Рота «точно буде багато шуму», впевнений автор. «Зросте тиск на BND. Але, з мого досвіду, німецька спецслужба відреагує звичним способом: без коментарів! І правда про те, що ж насправді трапилося 10 квітня 2010 року, ніколи не вийде назовні, оскільки ніхто не хоче заганяти Путіна в кут. Він і так вже загрожує атомною бомбою», – припускає Рот.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авіакатастрофа, #качинський президент, #польща
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: