«Правий сектор» хоче, щоб терористи вбили українських полонених?

Опубліковано:
14 Березня, 2015

Керівник «Правого сектора» на Тернопільщині Василь Лабайчук закликає палити шини під судом, щоб не дати змоги прийняти рішення про зміну запобіжного заходу на більш м’який для двох тернополян, яких звинувачують в співпраці з терористичними організаціями.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук», однак це не поширено на офіційній сторінці самого «Правого сектора».

Прокуратура вже спростувала інформацію, заявивши, що «процесуальним прокурором внесено клопотання про скасування обраного запобіжного заходу, у зв’язку з підготовкою обміну підозрюваних на українських військовополонених».

Тепер виникає ряд логічних питань до «Правого сектора».

Чому вони виступають проти того, щоб двох зрадників, яких матимуть в ДНР за ніщо, обміняти на українських військовополонених?

Невже «Правий сектор» допустить вбивство терористами українських військових лише тому, що їм шкода двох зрадників, яких судять в Тернополі?

Чому політичне шоу стало важливішим, ніж життя та здоров’я тих українців, які воювали на сході за цілісність України і потрапили в полон?

Залишається сподіватися, що політична доцільність відійде на інший план, коли йтиметься про життя українців.

Вже під час підготовки матеріалу до розміщення, «Правий сектор» Тернопільщини опублікував інформацію про те, що «Акція, анонсована на сьогодні, відміняється в зв’язку з перенесенням судового засідання на невизначений термін. Деталі – пізніше».


Оіфіційна позиція прокуратури області з приводу цієї ситуації:

 

На декількох місцевих Інтернет-сайтах з’явилася інформація з посиланням на одного з лідерів політичної партії, про можливе скасування судом запобіжного заходу стосовно осіб, проти яких відкрито кримінальне провадження за фактом вербування ними жителів Тернопільщини для участі у терористичних організаціях.

 

Прокуратура Тернопільської області повідомляє, що вказана інформація не в повній мірі відповідає дійсності.


Процесуальним прокурором внесено клопотання про скасування обраного запобіжного заходу, у зв’язку з підготовкою обміну підозрюваних на українських військовополонених. 

Операцію з обміну організовуватимуть працівники СБУ на виконання задекларованих Президентом України вимог обміну українських військово полонених.


Судовий розгляд триватиме надалі і, в разі подальшої неявки підозрюваних на засідання суду, їх буде оголошено в розшук та вживатимуться заходи щодо їх затримання.

Чутки про закриття вказаного кримінального провадження прокуратурою Тернопільської області категорично спростовуються.

Нагадаємо, що раніше обмін мешканця Тернополя, якого звинувачували у співпраці з терористичними організаціями, вже здійснювався».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #василь лабайчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #правий сектор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: