Позапланові перевірки підприємств на Тернопільщині

Опубліковано:
19 Листопада, 2014

За 10 місяців цього року підрозділи податкового та митного аудиту Головного управління ДФС у Тернопільській області провели 78 планових та 538 позапланових документальних перевірок. Для порівняння, протягом 10 місяців минулого року підрозділами проведено 64 планових та 706 позапланових перевірок. Кількість позапланових перевірок скоротилася на 25 відсотків.

 

«Аудитори Головного управління в ході перевірок виявили та зруйнували чимало сумнівних, ризикових операцій, в тому числі використання так званих «податкових ям», боротьба з якими – одне з першочергових наших завдань. Одним із аргументів доцільності проведення перевірок є не тиск на сумлінний бізнес, а боротьба з ухиленням від оподаткування і мінімізацією податкових зобов’язань», – зазначив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

 

Внаслідок переорієнтації контролю виключно на ризикові підприємства, при зменшенні кількості перевірок рівень узгодженості сум, донарахованих за результатами перевірок, у 2014 році зріс і становить майже 89% (узгоджені суми – це ті донараховані податки, штрафи і санкції, які платники податків визнали й погодились сплатити). Зокрема, сума узгоджених донарахованих сум за підсумками 10 місяців 2014 року становить 76,3 млн грн, тоді як за аналогічний період 2013 року – це 34,8 млн грн. До бюджету уже надійшло 19,6 млн грн.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перевірка, #підприємство, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: