Поліція заарештувала «Доцента» з фракції «Народний контроль» в міській раді

Опубліковано:
1 Лютого, 2016

Соратника Володимира Бліхара та депутата Тернопільської міської ради від «Народного контролю» затримали за хабарництво у великих розмірах.

 

Про це повідомила прокуратура Тернопільської області.

 

Доцент Тернопільського державного медичного університету одержав $1 000 хабара за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду лікаря в одному з медичних закладів. 01 лютого 2016 року цього тернопільського «Доцента» викрито працівниками прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками Головного управління Національної поліції України в області.

 

Окрім прокуратури, факт затримання хабарника підтвердив і губернатор Тернопільщини Степан Барна. Власне він уперше озвучив, що хабарник з фракції “Народний контроль” у міській раді.

 

На свої сторінці у Фейсбук губернатор, зокрема написав: «Увага! Тільки, на хабарі взяли депутата Тернопільської міської ради, члена фракції “Народний контроль”. Вимагав одну тис. дол за влаштування на роботу в медичний заклад. Продовження буде!!!»

 

 

Ймовірно, що мова йде про Романа Ляховича. У фракції «Народний контроль» у Тернопільській міській раді  лише чотири депутати, в університеті працює – один. Журналісти “вирахували” про кого йде мова.

 

Лідер фракції Володимир Бліхар – підприємець, Вікторія Шараськіна – актриса, Петро Болєщук – заступник керуючого справами Тернопільської райради. І тільки Роман Ляхович має звання доцента Тернопільського державного медичного університету.

 

 

Зауважимо, що Роман Ляхович є одним з найближчих соратників керівника фракції «Народного контролю» у Тернопільській міській раді Володимира Бліхара, вже довгий час він працює на посаді доцента Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського. Подейкують, що особиста дружба пов’язує Ляховича ще з батьком Володимира Бліхара, діючим керівником Тернопільської обласної університетської лікарні Василем Бліхарем. Ймовірно, завдячуючи цій дружбі, «Доцент» міг прокручувати подібні афери з працевлаштуванням людей у лікарні.

  

У Тернопільській обласній організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» фактично визнали факт отримання хабара їхнім однопартійцем та «відхрестилася» від нього. Показово, що у схожій ситуації лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко до останнього захищав свого однопартійця Ігоря Мосійчука, навіть організовував у Верховній Раді бійки. І це незважаючи на те, що факт отримання Мосійчуком хабара відзняли на камеру.

 

Наразі «Народний контроль» намагається всіма силами зберегти «партійне обличчя». Однак, зважаючи на можливий зв’язок “хабарника” Ляховича з родиною Бліхарів, цей скандал може потягнути на політичне дно весь проект «Народного контролю» під керівництвом депутата зі Львова Дмитра Добродомова.

 

Отже, поки тернополяни чекають на продовження справи та нові викриття, можна констатувати одне: «Народний контроль» на Тернопільщині показав своє справжнє обличчя – «борці з корупцією, вирішили очолити корупцію».

 

А може це частина Антикорупційного плану декларованого партією? Просто б’ють своїх, бо чужих бояться? 

 

Висновки, шановні читачі, робіть самі.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: