Уже 15 років радіодиктант національної єдності об’єднує всю Україну і навіть тих, хто живе за її межами. Цьогоріч він ювілейний. А приємний для нашої області ще й тим, що його переможниця — Ірина Вар’ян із Тернополя.


Відзначили й іншого тернополянина, дописувача нашої газети, — Григорія Куріненка. Він уже 13 разів брав участь у диктанті, каже, головне для нього те, що в такий спосіб долучається до акції об’єднання українців.

 

До речі, в останньому абзаці радіодиктанту мовиться: «І хоч раніше текст писали пером, останнє півстоліття – кульковою ручкою, а згодом, кажуть, можна буде набирати його на комп’ютері, диктант усе одно єднатиме нас!» — тож свій диктант пан Григорій написав чорнильною ручкою.
Усього до Києва «летіло» 16583 листи з диктантами. Наймолодшій його учасниці було три роки, а найстаршій – 94. Писали диктант не тільки на всій території нашої держави, а й в Австралії, Об’єднаних Арабських Еміратах, Китаї, країнах Євросоюзу.

 

До речі, в редакцію «Вільного життя плюс» надійшов лист від Лідії Горбач із Гукалівців Зборівського району, котра написала, що приєдналася до радіодиктанту із кількома іншими пенсіонерами. Сама ж жінка, а їй уже 74 роки, вчетверте брала участь у радіодиктанті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: