Перед війною дуже сильно родять гриби, – етнограф з Тернополя розповіла про знаки

Опубліковано:
6 Березня, 2015

Перед війною в Україні можна було бачити різноманітні знаки, які попереджали про лихо. Так, у небі часто бачили гало, взимку траплялись веселки.  Лілія Мусіхіна – етнограф, яка багато років збирає народні вірування, вивчає українську магію і звичаї, в нинішні дні – волонтер.


Жінка каже, що ще перед майданом були знаки, які віщували недобре, а зараз вона виглядає за передвісниками перемоги.

 

– Перед Майданом були знаки. Я аналізувала літописи, дивилась за такими явищами як гало. Над Тернополем на Різдво була веселка з вогняної хмари, це дуже недобрий знак, над Кутківцями стояли три вогняні хрести, були якісь знаки. Мені було цікаво, чи збудеться це, – говорить Лілія Мусіхіна в ефірі “Ух-радіо”.

 

Окрім знаків на небі, війну провіщали і народні прикмети.

 

– Ще моя бабця говорила, що перед війною дуже сильно родять гриби і не родить картопля. Мені просто цікаво було примітити, чи збудеться це. На жаль, збулося. Зараз я чекаю знаків на перемогу. На жаль, поки нема. Основне зараз – не втрачати віру. В нас нема куди відступати, це наша земля, наші діти і наші батьки. Всі щодня повинні працювати на перемогу, – каже Лілія Мусіхіна.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гало, #знаки, #лілія мусіхіна, #Майдан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: