Патріарх Філарет нагородив “кіборга” з Тернопільщини (Фото)

Опубліковано:
19 Квітня, 2015

Церковну нагороду збаражанин, який на війну пішов добровольцем, кулеметник 80-ї аеромобільної бригади Ярослав Білоус отримав напередодні свого 43-го дня народження –  у Свято-Покровському храмі Збаража.


Медаль “За жертовність і любов до України” йому вручив декан Збаразького благочиння УПЦ КП отець Іван Лесик. Вітання з цієї нагоди линули від настоятеля церкви отця Мирослава Ожибка. У вінок вдячності Ярославу Білоусу хористи та прихожани храму вплели уставне «Многая літа».

 

Ярослав був приємно вражений таким подарунком та увагою церкви. Зізнався, що для нього це величезна несподіванка, неочікуваний сюрприз, пише Народне слово.

 

– Я навіть не міг уявити, ідучи на молитву в храм, що отримаю такий подарунок, – каже зворушений до сліз боєць-доброволець, якому довелося побувати у пеклі Донецького аеропорту, – ця медаль для мене – найвища і найдорожча нагорода.

 

DSC_0247-650x418

 

15 років тому Ярослав Білоус зі Збаража виїхав з родиною до Італії. Рідний дім, маму, друзів відвідував щороку. Він – батько трьох синів, повернувся в Україну, щоб піти добровольцем у зону АТО. Воював у складі 80-ї аеромобільної бригади. На війні кулеметник Ярослав Білоус отримав псевдо «Патріот» і був одним із «кіборгів», які Новий рік та Різдво «святкували» у диспетчерській вежі Донецького аеропорту – символі оборони летовища. Тут, на найвищій позиції бойовища, наш земляк ніс службу до 13 січня – дня руйнування вишки.

 

DSC_0256

 

Варто зазначити, що у серпні минулого року услід за братом добровольцем викликався захищати Вітчизну також 49-річний Богдан Білоус, повернувшись з Іспанії, де жив з родиною впродовж останніх восьми років.

Церковну нагороду – медаль “За жертовність і любов до України” засновано з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в Українській Православній Церкві Київського Патріархату. Нею нагороджують людей, які проявили активну громадянську позицію, героїзм, самопожертву під час подій Революції Гідності, у захисті Батьківщини на Донбасі та в Криму, а також за волонтерів за допомогу Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам та іншим військовим формуванням України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збараж, #кіборг, #новини тернопільщини, #орден, #тернопільські новини, #філарет, #ярослав білоус, #ярослав лесик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: