Партії можуть відкликати місцевих депутатів без права на оскарження?

Опубліковано:
28 Грудня, 2015

23 грудня, з 9-ї спроби Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №3693 про внесення змін до закону «Про статус депутатів місцевих рад», який дозволяє партіям відкликати місцевих депутатів.

 

За за законопроектом пропонують внести до підстав для відкликання депутатів місцевих рад від тієї чи іншої партії “невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради меті, діяльності та завданням партії, закріпленим у статуті партії”, “невходження депутата до фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої він обраний”, “вихід депутата із фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої він обраний, або виключення його з фракції за невиконання рішень фракції, в тому числі щодо солідарного голосування”.

 

Згідно з проектом закону, рішення керівного органу партії про відкликання депутата є остаточним і не може бути оскаржене в суді.

 

Авторами законопроекут є: Тимошенко Юлія, Ляшко Олег Валерійович, Березюк Олег РомановичЛуценко Юрій.

 

Проект змін до Закону  прийнято у першому читання 23 грудня 2015 року.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: